Η μαντινάδα του Σμαραγδή για τον Σαμαρά | Video

η-μαντινάδα-του-σμαραγδή-για-τον-σαμαρ-87534

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής τιμήθηκε από τον πρωθυπουργό, για την ξεχωριστή συμβολή του στον πολιτισμό, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πύλο.

Ο κ.Σαμαράς στην ομιλία του αναφέρθηκε και στο επόμενο σκηνοθετικό βήμα του Γιάννη Σμαραγδή το οποίο θα αφορά στη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη.

CACHE_620X620_1_1064629«Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι αν ο Καζαντζάκης είχε έναν ήρωα, είναι μια έννοια, εκείνου ο οποίος πάντοτε διαλέγει την ανηφόρα, εξ’ ου και τον ονομάζει αυτόν τον ήρωά του σε διάφορες στιγμές διαφόρων βιβλίων του, λέει, είναι ο ‘μέγας ανηφορίζων’. Ένας τέτοιος μέγας ανηφορίζων στο χώρο της τέχνης, της σκηνοθεσίας είναι ο Γιάννης ο Σμαραγδής. Ο οποίος λίγο λίγο, σηκώνει πάνω στα δικά του τα φτερά όλο και πιο ψηλά την Ελλάδα μας. Γι’ αυτό και θέλω να τον χειροκροτήσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

 

Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι μαντινάδες με τον σκηνοθέτη να αφιερώνει στον πρωθυπουργό μια με σαφείς αναφορές στη πρόσφατη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα : «Σαν ήλιος βγήκες φωτεινός, στ’Αμερικής τ’αλώνι, κι ήρθες κι έλαμψες και ήρθες νικητής, και σ’αγαπάμε όλοι».

Πηγή: Νέα Κρήτη, enikos

2 thoughts on “Η μαντινάδα του Σμαραγδή για τον Σαμαρά | Video

  1. Ένας δεξιός φασίστας όπως τον Σμαραγδή, δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο από το να προσφέρει τα σκηνοθετικά του οπίσθια στη διάθεση ενός γερμανοτσολιά κουίσλινγκ.

    Άραγε, η νέα του ταινία, που θ’αφορά την ζωή του Καζαντζάκη, θα αιτηθεί εγκρίσεως από την «ομάδα αλήθειας» της Νέας Δημοπρασίας; Α, ρε Καζαντζάκη, η εθνικοφροσύνη σου θα είναι δεδομένη στην ταινία, και ο δεξιός σου προσανατολισμός θα γίνει προπαγάνδα για την «Νέα Ελλάδα» του Σαμα[σκα]ρά και της γλοιώδους αυλής του..

    «Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος» και ξενιτεμένος από την νεοβαρβαρίζουσα και φασιστική πατρίδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook