Η Λαϊκή Ενότητα Χανίων για το ψήφισμα που δεν «πέρασε» στο Δημοτικό Συμβούλιο

η-λαϊκή-ενότητα-χανίων-για-το-ψήφισμα-π-412315

«Χθες η Δημοτική Αρχή του δήμου Χανίων προέβη σε ένα ακόμη σοβαρό ατόπημα» αναφέρει σε δελτίο τύπου, η «Λαϊκή Ενότητα» Χανίων αναφερόμενη στην απόρριψη του ψηφίσματος καταδίκης για τα γεγονότα στο Ρέθυμνο.

Αναλυτικά, αναφέρει τα εξής: «Φαίνεται δεν της έφτανε ότι θα περάσει στην ιστορία σαν την 2η δημοτική αρχή – η 1η ήταν του Σκουλάκη – που επί της θητείας της θα έχει πεθάνει άστεγος στον δρόμο σε μια πόλη όπου έχει καλό κλίμα , πλέον, 8 μήνες τον χρόνο. Δεν της έφτανε, φαίνεται ότι μόλις χθες παραιτήθηκε η γραμματέας τους Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Βουτετάκη καταγγέλλοντας αυτά που ψιθυρίζονται εδώ και καιρό στα καφενεία της πόλης των Χανίων: Ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις περί ενίσχυσης των κοινωνικών δομών διαψεύδονται, ότι οι υπάρχουσες είτε μαραζώνουν, είτε μετατρέπονται σε Μ.Κ.Ο, ότι οι Δημοτικές Ενότητες έχουν υποβαθμισθεί, ότι στην τελική ο Δήμος δεν μπορεί να εξασφαλίσει ακόμα και τα πιο αυτονόητα αγαθά για τους δημότες του.

Χθες, 19/10/2016 η Συμπολίτευση – με την εξαίρεση του κου Αλεξανδράκη Ν από τους παρόντες – και σύσσωμες οι παρατάξεις «Δημοτική Πρωτοβουλία 100/5 ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΧΑΝΙΩΤΕΣ» του Παπαδογιάννη και «Χανιά: μαζί για τον δήμο μας» του Σκουλάκη δεν στήριξαν το ψήφισμα καταδίκης των φασιστικών επιθέσεων που έγιναν στο Ρέθυμνο. Μάλιστα δεν προσπάθησαν καν να κάνουν φραστικές τροποποιήσεις στο ψήφισμα για να καλυφθούν και να το στηρίξουν αλλά το απέρριψαν κατευθείαν. Ως γραφείο Τύπου της ΛΑΕ Χανίων τονίζουμε ότι με τον φασισμό – αν είσαι όπως λένε διάφοροι δημοτικοί σύμβουλοι δημοκράτης ή πατριώτης – έχεις μέτωπο απέναντί του. Γιατί οι μεγαλύτερες συμφορές βρήκαν τον Λαό και την Χώρα με τους φασίστες στο τιμόνι αυτής. Γιατί η δημοκρατία και η ελευθερία φαίνονται τόσο αναγκαίες στις μέρες μας, με την χούντα των μνημονίων να έχει κατσικωθεί στην χώρα 6 χρόνια τώρα. Πράγματι, όπως λέει και στο τέλος το ψήφισμα, η σιωπή είναι συνενοχή, και πλέον όσοι δεν καταδικάζουν τέτοιες ενέργειες λογίζονται συνένοχοι. Δημοσιοποιούμε το ψήφισμα που κατέθεσαν οι παρατάξεις « Ανταρσία στα Χανιά», « Λαική Συσπείρωση» και « Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Ανθρωπος» και δεν εγκρίθηκε για να έχουν γνώση οι συμπολίτες μας

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων καταδικάζει τα επεισόδια που έγιναν έξω από το Δημαρχείο Ρεθύμνου την ημέρα της συζήτησης για το προσφυγικό.

Αναγνωρίζοντας και μη υποτιμώντας την πολυπλοκότητα και τις δυσκολίες της φιλοξενίας των προσφύγων, οι επιθέσεις αυτές είναι αποτέλεσμα της καλλιέργειας φόβου, συνειδητής ή μη και εκφράζονται με ανεξέλεγκτη βία. Θέλουμε να δηλώσουμε τη δυσαρέσκειά μας για τη στάση της αστυνομίας που δεν προστάτεψε στο βαθμό που μπορούσε αλληλέγγυους πολίτες από φασιστοειδή στοιχεία αλλά αντίθετα προχώρησε σε συλλήψεις και παραπομπή σε δίκη.

Απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες γι αυτή τη συμπεριφορά. Το Δημοτικό Συμβούλιο πιστεύει ότι ως δημοκρατικοί πολίτες δεν πρέπει να σιωπούμε και να ανεχόμαστε πρακτικές που ανοίγουν το δρόμο στο σκοτάδι του ολοκληρωτισμού.

Οι Δήμοι είναι και θα παραμείνουν χώροι δημοκρατικού διαλόγου, που οι διαφορετικές απόψεις έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράζονται ελεύθερα .

Ο διάλογος όμως αυτός δεν έχει καμία σχέση με τους ιδεολογικούς απογόνους των ναζιστικών θηριωδιών που γνώρισε το νησί μας.

Η απόκρυψη της αλήθεια και η σιωπή είναι συνενοχή.

Η Κρήτη δεν απεμπολεί το αγωνιστικό παρελθόν της κι επιμένει να υπερασπίζεται εναν ανθρωπιστικό και δημοκρατικό πολιτισμό.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook