Η κρητική τσικουδιά λέει «όχι» στην εξόρυξη χρυσού!

η-κρητική-τσικουδιά-λέει-όχι-στην-εξ-66768

tsikoudia3

Ο 36χρονος Χανιώτης που πουλά κρητικά προϊόντα στη συμπρωτεύουσα τάσσεται … με ετικέτα  κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική.

«Η ουδετερότητα και ότι δεν παίρνουμε θέση, μας έφερε στην κατάσταση που είμαστε σήμερα», δηλώνει o 36χρονος επιχειρηματίας Ανδρέας Καραγιάννης.

«Δεν είμαι ουδέτερος, δηλώνω ότι είμαι κάθετα αντίθετος στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική και γνωστοποιώ τη θέση μου με το πιο ανταγωνιστικό μου προϊόν, την τσικουδιά, σε όλο τον κόσμο! Και κερνώντας τους ένα ποτηράκι ρακί και κατά κυριολεξία αφού αυτό το μήνυμα θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες, την Αυστρία, την Τσεχία και σε άλλες χώρες.

Η ουδετερότητα και ότι δεν παίρνουμε θέση, μας έφερε στην κατάσταση που είμαστε σήμερα», είπε στο MadeinCreta o 36χρονος επιχειρηματίας Ανδρέας Καραγιάννης.

Μετά την αρχή που έκανε με την τσικουδιά, το μήνυμα «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ» θα βρίσκεται σε όλες τις ετικέτες των προϊόντων που διακινεί.

tsikoudia2Ο κ. Καραγιάννης που γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά πήγε να σπουδάσει πολιτικός μηχανικός στη Θεσσαλονίκη και αποφάσισε στην πορεία να αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό και να προωθήσει τα κρητικά προϊόντα στη βόρεια Ελλάδα για αρχή και συνέχεια σε όσες περισσότερες χώρες μπορεί.

Έχοντας ζήσει πολλά χρόνια στο Παρίσι είδε πως οι Γάλλοι φροντίζουν και προωθούν τα προϊόντα τους και αποφάσισε να κάνει το ίδιο και με τα «δικά» του προιόντα.

Συνεργάζεται με μικρές επιχειρήσεις και γυναικείους συνεταιρισμούς και από το Ηράκλειο και προσπαθεί να κάνει γνωστά τα κρητικά προιόντα που έχουν αγκαλιαστεί από τους Σαλονικιούς.

Εκτός από την τσικουδιά, έχει παξιμάδι από τη Γέργερη, λάδι, μέλι, τυρί , πετιμέζι και ό,τι παράγει η κρητική γη.

Δεν είναι τυχαίο ότι άνοιξε πάνω στην κρίση πριν 3 χρόνια και δηλώνει εξαιρετικά ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, λέγοντας ότι βρίσκεται σε συνεχή ανοδική πορεία.

Χρησιμοποιώντας και το πτυχίο έφτιαξε το κατάστημα για να είναι προσβάσιμο σε ΑΜΕΑ και ιδιαίτερα σε άτομα που έχουν προβλήματα όρασης.

Πηγή: madeincreta | Κορίνα Καφετζοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook