Η κρητική γη «αγκαλιάζει» τον αγαπημένο Ποιμενάρχη Νεκτάριο

η-κρητική-γη-αγκαλιάζει-τον-αγαπημέ-295676

Λαός και κλήρος λένε το τελευταίο αντίο στον Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου μακαριστό Νεκτάριο

Στον προαύλιο χώρο του. Μητροπολιτικού Ναού της Μεγάλης Παναγίας στη Νεάπολη Λασιθίου θα ενταφιαστεί το μεσημέρι το σκήνωμα του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου μακαριστού Νεκτάριου, η εκδημία του οποίου προκάλεσε θλίψη.

Πλήθος λαού και κλήρου από το Λασίθι, το Ηράκλειο αλλά και την υπόλοιπη Κρήτη σπεύδουν από το βράδυ της Πέμπτης στον Ιερό Ναό της Μεγάλης Παναγίας, προκειμένου να προσκυνήσουν και να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο ποιμενάρχη, που έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη το μεσημέρι σε ηλικία 64 χρονών βυθίζοντας στο πένθος την Εκκλησία της Κρήτης και τους πιστούς.

Την Παρασκευή το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία, ενώ στις 6 το απόγευμα τελέστηκε Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιου. Στη συνέχεια, προεξάρχοντος του κ. Ευγένιου, εψάλει η Ιερά Ακολουθία εις εκδημήσαντας Μοναχούς και Επισκόπους και ακολούθησε στις 23.00 Νυχτερινή Θεία Λειτουργία.

Σήμερα τελέσθηκε τρισαρχιερατικό Συλλείτουργο, ιερουργούντων του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλης Πέτρας και Χερρονήσου, Ειρηναίου, του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγενίου και του Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου Ανδρέα .

Στις 12 το μεσημέρι θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία και στη συνέχεια το σκήνωμα του κυρού Νεκταρίου θα ενταφιαστεί στον προαύλιο χώρο του. Μητροπολιτικού Ναού της Μεγάλης Παναγίας.

Στο μεταξύ σύμφωνα με το cretalive.gr, τριήμερο πένθος έχουν κηρύξει τα δημοτικά Συμβούλια Αγίου Νικολάου Λασιθίου και Χερσονήσου Ηρακλείου και οι σημαίες στα δημαρχιακά μέγαρα και σε όλα τα Καταστήματα των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων των δήμων κυματίζουν μεσίστιες

Τέλος, συνεχίζονται από φορείς του τόπου οι εκδόσεις ψηφισμάτων, ανακοινώσεων και συλλυπητηρίων για τον θάνατο του αοίδιμου Ιεράρχη στα οποία τονίζεται το ήθος η προσωπικότητα και το έργο του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook