Η Κρήτη «φουλάρει τις μηχανές» για μια καλή τουριστική χρονιά

η-κρήτη-φουλάρει-τις-μηχανές-για-μια-208947

toyrismosΑν υπερισχύσει το καλό σενάριο και δεν έχουμε κάποιο έκτακτο γεγονός και παράλληλα πέσουν οι τόνοι μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης τότε δεν αποκλείεται να δούμε κατά τη νέα τουριστική σεζόν αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Κρήτη ή έστω διατήρηση της καλής περσινής εικόνας.

Αυτό εκτιμά ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης ο οποίος υπολογίζει γύρω στις 26 με 27 Μαρτίου ότι θα φτάσει το πρώτο τσάρτερ με Γερμανούς τουρίστες στο Ηράκλειο.

Βέβαια και ο ίδιος προβληματίζεται από τον τρόπο που εστιάζουν τα ξένα ΜΜΕ πάνω στα θέματα της Ελλάδας υπερτονίζοντας πράγματα που δεν μας κάνουν καλό, όπως για παράδειγμα το ζήτημα του all inclusive που έκανε το γύρο του κόσμου μέχρι να βγει η νέα υπουργός τουρισμού Έλενα Κουντουρά να καθησυχάσει τον κόσμο για τις προθέσεις της κυβέρνησης ως προς τη συγκεκριμένη μορφή τουρισμού.

Η Περιφέρεια Κρήτης, αλλά και το σύνολο των τουριστικών φορέων του νησιού, μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν για να δώσουν δυναμικό παρόν σε πλήθος τουριστικών εκθέσεων μεταξύ των οποίων στο Τελ Αβίβ, στο Βελιγράδι, στο Βερολίνο, στη Μόσχα.

Παράλληλα οι ξενοδοχειακές μονάδες και τα καταλύματα της Κρήτης προετοιμάζονται με ανακαινίσεις για τη νέα τουριστική περίοδο ,η οποία όμως και πάλι θα βρει βασικές υποδομές ,όπως το αεροδρόμιο του Ηρακλείου και το οδικό δίκτυο, χωρίς ουσιαστικές βελτιώσεις.

Οι κρατήσεις για διακοπές στον τόπο μας, που ξεκίνησαν σχεδόν με την εκπνοή της προηγούμενης τουριστικής σεζόν, εμφανίζουν μια καλή εικόνα παρότι παραδοσιακά τον Ιανουάριο έκαναν «κοιλιά». Αν πέσουν λίγο οι τόνοι στη ρητορική που έχει αναπτυχθεί με την εκλογή της νέας κυβέρνησης θα δούμε και πάλι ανάκαμψη σε αυτό τον τομέα, θεωρεί ο κ Βαμιεδάκης ,ο οποίος ωστόσο είναι βέβαιος πως από τη Ρωσία φέτος δεν έχουμε και πολλά πράγματα να περιμένουμε.

Οι απόψεις του συγκλίνουν με εκείνες του συνόλου των τουριστικών φορέων στην Κρήτη που κάνουν λόγο για πτώση 40%-50% στις αφίξεις ρώσων τουριστών , νούμερο που , αν όλα πάνε καλά , ίσως και να μπορέσουμε να καλύψουμε με τουρίστες από άλλες χώρες.

Η γερμανική, η βρετανική, η σκανδιναβική, η γαλλική αγορά παρουσιάζουν φέτος μια καλύτερη δυναμική που αν διατηρηθεί θα φέρει μια ισορροπία στις απώλειες από τη Ρωσία.

ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook