Η Κρήτη στα 20 καλύτερα νησιά του κόσμου!

η-κρήτη-στα-20-καλύτερα-νησιά-του-κόσμου-78583

12-121929elafonisiΣτην 16η θέση της λίστας με τα «καλύτερα νησιά του κόσμου», όπως διαμορφώθηκε από τους αναγνώστες του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού «Travel & Leisure», βρίσκεται η Κρήτη.

Αυτή η νέα σπουδαία διάκριση για το νησί μας, ήταν αποτέλεσμα αξιολόγησης των εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστων της έντυπης έκδοσης του περιοδικού αλλά και χρηστών της ηλεκτρονικής του σελίδας.

Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν επισκεφθεί την Κρήτη και κλήθηκαν να βαθμολογήσουν μια σειρά από χαρακτηριστικά του νησιού που άπτονται τόσο της ιστορίας, της κουλτούρας και του πολιτισμού, όσο και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, της προσβασιμότητας, των ανέσεων κλπ.

Η Κρήτη αναφέρεται ως γενέτειρα του Δία, ένα νησί του μύθου και της ιστορίας, με μινωικά παλάτια και βενετσιάνικα κάστρα. Περιγράφονται ακόμη τα ποικίλα τοπία της με τις χιονισμένες κορυφές, τις κρυφές σπηλιές και τα βαθιά φαράγγια, τους ελαιώνες, τους αμπελώνες και τα διάφανα ρηχά νερά.

santoriniΑπό τη λίστα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η Σαντορίνη, που φιγουράρει στην 4η θέση.

Άλλα ελληνικά νησιά δεν υπάρχουν στην 20αδα.

Πρώτο αναδείχθηκε ο νησί Palawan στις Φιλιππίνες, ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση το Boracay (επίσης στις Φιλιππίνες) και το Maui (Χαβάη) αντίστοιχα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook