Η Κρήτη πρώτη και στον Αγροτουρισμό

η-κρήτη-πρώτη-και-στον-αγροτουρισμό-174355

agrotoyrismosΣτη Στοκχόλμη θα ταξιδέψει το Φεβρουάριο του 2015 ο ελληνικός αγροτουρισμός μέσω του δικτύου Guest Inn, που αποτελεί το πρώτο ελληνικό δίκτυο επιλεγμένων παραδοσιακών και αγροτουριστικών καταλυμάτων που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια ποιότητας.

Σημειωτέον ότι το καλοκαίρι του 2014, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του δικτύου Guest Inn, οι κρατήσεις σε αυτού του είδους τα καταλύματα αυξήθηκαν κατά 35% σχέση με πέρυσι, εξακολουθούν να κινούνται αυξητικά για το δίμηνο Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει και οι προκρατήσεις για τη θερινή σεζόν του 2015.

Για το καλοκαίρι του 2014, οι πρώτοι σε προτίμηση προορισμοί ήταν η Κρήτη και οι Κυκλάδες, ακολουθούν η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα και η Θεσσαλία, ενώ οι Γάλλοι αποτελούν το βασικότερο ταξιδιωτικό κοινό του Guest Inn (78%).

Η παρουσίαση του δικτύου καταλυμάτων της Guest Inn θα γίνει και τον ερχόμενο Φεβρουάριο στη Σουηδία, στην τουριστική έκθεση GREKLAND PANORAMA 2015. Ειδικότερα, η διοργανώτρια North Events σε συνεργασία με την Guest Inn θα διαμορφώσει ειδικό περίπτερο στην έκθεση για τον εναλλακτικό τουρισμό με σκοπό την ενημέρωση των επισκεπτών της έκθεσης (οι οποίοι αναμένεται να ξεπεράσουν τους 10.000), και θα παρουσιάσει για πρώτη φορά την «άλλη» Ελλάδα. Σε συνέχεια της μελέτης που παρουσίασε ο διοργανωτής της έκθεσης North Events  για το προφίλ του Σκανδιναβού επισκέπτη,  παρουσιάζεται μία νέα ευκαιρία για την προσέλκυση τουριστών στην χώρα μας οι οποίοι ηλικιακά ανήκουν στις νεότερες γενιές, αναζητούν ξεχωριστές εμπειρίες στα ταξίδια τους, και παράλληλα μπορούν να επεκτείνουν την τουριστική σαιζόν σε λιγότερο τουριστικά ανεπτυγμένες περιοχές της Ελλάδας.

Το Guest Inn, ιδρύθηκε το 2004 από επαγγελματίες του ευρωπαικού τουριστικού χώρου και είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αγροτουρισμού EuroGites (www.eurogites.org). Το δίκτυο Guest Inn προβάλλει περιοχές οι οποίες πολύ συχνά απουσιάζουν παντελώς από τον τουριστικό χάρτη της χώρας, ενώ απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό (niche market) που αναζητά αυθεντικές διακοπές στην ελληνική ύπαιθρο.

 

Πηγή: newmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook