Η Ιταλία θα κάνει νόμιμη τη χρήση… βίας αστυνομικών κατά μεταναστών

η-ιταλία-θα-κάνει-νόμιμη-τη-χρήση-βίας-345845

Xίλιοι πεντακόσιοι μετανάστες αποβιβάσθηκαν στην Ιταλία τις δύο προηγούμενες μέρες, προερχόμενοι από την υποσαχάρια Αφρική.

Από αυτούς 640 έφτασαν στο Ποτσάλο της Σικελίας, μετά από επιχείρηση διάσωσης που ανέλαβε πλοίο του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού. Οι μετανάστες επέβαιναν σε πέντε φουσκωτές λέμβους, μία εκ των οποίων κινδύνευε να βυθιστεί.

Χθες το βράδυ, ταχύπλοα της ιταλικής ακτοφυλακής μετέφεραν 270 άτομα στο νησί της Λαμπεντούζα. Ανάμεσά τους ήταν περίπου 50 γυναίκες και παιδιά. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πρώτων ιατρικών επισκέψεων η γενική κατάσταση της υγείας τους κρίνεται ικανοποιητική, έστω και αν υπέφεραν λόγω της ιδιαίτερα χαμηλής θερμοκρασίας κατά τον διάπλου της Μεσογείου. Οι περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες προέρχονταν από το Μάλι, το Καμερούν, τη Νιγηρία και το Κογκό, ενώ υπάρχει και μία οικογένεια από την Ερυθραία.

Στο Ρήγιο της Καλαβρίας πρόκειται να αφιχθεί τις αμέσως επόμενες ώρες το πλοίο Αβιέρε, του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, με 590 μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων. Το πλοίο μεταφέρει και τη σωρό νεκρού μετανάστη, η οποία περισυνελέγη νότια της Σικελίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Λα Στάμπα, πηγές του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών κάνουν γνωστό ότι πρόκειται να εγκριθεί σύντομα νέος κανονισμός, ο οποίος αναμένεται να επιτρέπει και την προσφυγή σε χρήση βίας για τη φωτογράφηση των μεταναστών και τη συλλογή των δακτυλικών αποτυπωμάτων τους, σε περίπτωση που οι ίδιοι δεν επιθυμούν να συνεργαστούν με τις Αρχές. Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από τον υπουργό Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, ο οποίος τόνισε πως «η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει πώς ακριβώς να διαμορφώσει και πού να εντάξει τον συγκεκριμένο νέο κανονισμό».

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook