«Η θάλασσά μας δεν είναι χωματερή»: Το σποτ του Θοδωρή Παπαδουλάκη για τα χημικά

η-θάλασσά-μας-δεν-είναι-χωματερή-το-σ-131639

ximika papdoulakisΜε τον δικό του μοναδικό τρόπο ο Χανιώτης σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης στέλνει δυνατό μήνυμα κατά της επιχείρησης καταστροφής μέρους του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, εν πλω στη Μεσόγειο, με ένα απλό και συμβολικό βίντεο για την περιβαλλοντική απειλή που ενέχει η επιχείρηση αυτή.

Όπως αναφέρει το συνοδευτικό κείμενο:

Η απόφαση για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου Συρίας και της απόρριψης χημικών αποβλήτων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης προβλημάτισε όλους τους κατοίκους του νησιού. Από εξειδικευμένους επιστήμονες μέχρι και απλούς ανθρώπους.

Τι συνέπειες έχει αυτή η ενέργεια για το περιβάλλον; Για μας;

Γιατί επιλέχθηκε μια κλειστή θάλασσα, όπως είναι η θάλασσα της Μεσογείου; Γιατί επιλέχθηκε αυτή η μέθοδος καταστροφής των χημικών; Γιατί επιλέχθηκε ένα επισφαλές καράβι για αυτή την επιχείρηση; Γιατί δεν καταστρέφονται στις χώρες που παράγονται;

Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να φωνάξουμε ένα βροντερό ΟΧΙ. Να αλλάξουμε αυτή την απόφαση. Να σταματήσουμε το ναυάγιο της φύσης.

Το όπλο μας απέναντι σε αυτή τη χημική βόμβα είναι η δύναμη της εικόνας. Η δύναμη του διαδικτύου. Η δύναμη της συλλογικής προσπάθειας. Της μαζικής αντίδρασης.»

Την πρωτοβουλία δημιουργίας αυτού του σποτ ανέλαβε η εταιρεία παραγωγής Indigo View με την υποστήριξη των Σουπερμάρκετ ΙΝΚΑ και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων.

Σενάριο : Παναγιώτης Παπουτσάκης

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης

Μοντάζ / Effects : Allan Michael Hambidge

Δ.Παραγωγής: Δημήτρης Ξενάκης

Επεξεργασία Ήχου: Αναστάσης Εφεντάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook