Η ζωή της Μελάνια Τραμπ πίσω από τις κλειστές πόρτες του Λευκού Οίκου

η-ζωή-της-μελάνια-τραμπ-πίσω-από-τις-κλε-691556

Τα φλας των φωτογράφων παίρνουν φωτιά σε κάθε της εμφάνιση. Τις περισσότερες φορές σοβαρή, με ύφος συνήθως θλιμμένο, αλλά πάντα σικάτη και καλοντυμένη, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ απασχολεί εκτενώς τα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως, όχι πάντα για ευχάριστους λόγους. Κάτι για το οποίο ευθύνεται κατά κανόνα ο σύζυγός της και οι πιπεράτες ιστορίες για τις εξωσυζυγικές του σχέσεις.

Πολλή συζήτηση έχει γίνει για τη σχέση του Ντόναλντ και της Μελάνια Τραμπ και δεν είναι λίγα τα στιγμιότυπα από κοινές τους εμφανίσεις που έχουν επιστρατευτεί για να αποδειχθεί ότι κάτι δεν πάει καλά σε αυτόν τον γάμο. Τι συμβαίνει όμως μέσα στον Λευκό Οίκο, την κατοικία του προεδρικού ζευγαριού των ΗΠΑ; Πώς συμβιώνουν οι δυο τους;

Η καθημερινότητά τους είναι εντελώς διαφορετική, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post. Ο πρόεδρος ξυπνά γύρω στις 05:30 το πρωί για να δει ειδήσεις και να αρχίσει να τουιτάρει, κάτι που αποτελεί μια από τις αγαπημένες του ασχολίες. Η Πρώτη Κυρία ξυπνά στο δικό της δωμάτιο λίγο αργότερα, σύμφωνα με δύο στενούς φίλους του ζευγαριού. Ετοιμάζει τον 12χρονο γιο της για το σχολείο, ελέγχοντας, μεταξύ άλλων, ότι τα μαθήματά του βρίσκονται μέσα στην τσάντα του.

wkjmelntr1

Με όλο τον θόρυβο και τα ροζ σκάνδαλα που απασχολούν τη διακυβέρνηση Τραμπ, η Μελάνια έχει επιλέξει μια πιο ήσυχη ρουτίνα, συχνά μακριά από τον πρόεδρο, και έχει επικεντρωθεί στο μεγάλωμα του γιου της. Δημοσίως δεν έχει αναφερθεί στις σχέσεις που λέγεται πως είχε ο πρόεδρος με τη Στόρμι Ντάνιελς και την Κάρεν ΜακΝτούγκαλ. «Αυτό στο οποίο επικεντρωνόταν πάντα ήταν τα παιδιά», δήλωσε εκπρόσωπος της Μελάνια. Ο στόχος της είναι να αφιερώσει το υπόλοιπο του χρόνου της προεδρίας του Τραμπ σε θέματα που αφορούν τα παιδιά.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Πρώτη Κυρία έχει βρεθεί στο επίκεντρο περισσότερο σοβαρών γεγονότων σε σχέση με τον υπόλοιπο χρόνο της στον Λευκό Οίκο, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι παραβρέθηκε στην κηδεία της πρώην Πρώτης Κυρίας Μπάρμπαρα Μπους μόνη της. «Είναι ένα αξιοπρεπές άτομο, που θέλει την ιδιωτικότητά του. Θα αντιμετωπίσει τα θέματα της προσωπικής της ζωής ιδιωτικά και δεν είναι δουλειά κανενός άλλου», δηλώνει η φίλη της Μελάνια, Στέφανι Ουίνστον Γούλκοφ. Η Μελάνια και ο Ντόναλντ «δεν είναι το ζευγάρι που κρατά χεράκι».

Μελάνια και Ντόναλντ στον ελεύθερό τους χρόνο

wkjmelntr3

Οι Τραμπ δεν είναι συνήθως μαζί στον ελεύθερό τους χρόνο, σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν γνώση του προγράμματος του ζευγαριού. Σε διακοπές και τα Σαββατοκύριακα, ο πρόεδρος παίζει γκολφ ή δειπνεί με πολιτικούς, επιχειρηματίες και ανθρώπους στον χώρο των ΜΜΕ, ενώ η Μελάνια συνήθως δεν βρίσκεται κάπου εκεί κοντά. Σύμφωνα με ορισμένους πρώην και νυν βοηθούς τους, ο Ντόναλντ και η Μελάνια δεν τρώνε καν μαζί συχνά στον Λευκό Οίκο. «Περνούν πολύ λίγο έως καθόλου χρόνο μαζί», δηλώνει ένας φίλος του προέδρου.

Σύμφωνα πάντως με την εκπρόσωπο της Μελάνια, Στέφανι Γκρίσαμ, το ζευγάρι περνά χρόνο μαζί. «Πέρα από τα ταξίδια που κάνει μόνος του ο πρόεδρος, η οικογένεια περνά τα περισσότερα βράδια μαζί». Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, όταν ρωτήθηκε για τα διαφορετικά προγράμματα και τα διαφορετικά δωμάτια του ζευγαριού, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Μελάνια δίνει ελάχιστες συνεντεύξεις και αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για το δημοσίευμα της Washington Post. Ωστόσο, στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είχε δηλώσει στην εφημερίδα ότι η ίδια και ο σύζυγός της είναι «πολύ ανεξάρτητοι». «Δίνουμε στον εαυτό μας και ο ένας στον άλλον χώρο», είχε συμπληρώσει.

Άνθρωποι στο περιβάλλον του προεδρικού ζεύγους υποστηρίζουν ότι ο χώρος αυτός φαίνεται να έχει μεγαλώσει κατά τη διαβίωσή τους στον Λευκό Οίκο, ειδικά αφότου η Στόρμι Ντάνιελς, πρώην πορνοστάρ, και η Κάρεν Μακντούγαλ, μοντέλο του Playboy, μίλησαν δημόσια για τις σχέσεις που φέρεται να είχαν με τον Τραμπ κατά τη διάρκεια του γάμου του με τη Μελάνια.

wkjmelntr4

Μία ακόμη άβολη στιγμή ήταν εκείνη της 26ης Απριλίου με τον Τραμπ να μιλά στην εκπομπή «Fox & Friends», λέγοντας ότι είναι τα γενέθλια της Μελάνια και ξαφνικά να ξεκινά να αναφέρεται στη Ντάνιελς. Όταν ρωτήθηκε τι είχε πάρει στη Μελάνια για τα γενέθλιά της, έκανε μια παύση και στη συνέχεια είπε: «Ίσως δεν της πήρα και πολλά. Της πήρα μια πανέμορφη κάρτα… ξέρετε, είμαι πολύ απασχολημένος για να τρέχω ψάχνοντας για δώρα».

Σύμφωνα με μέλη του προσωπικού του Λευκού Οίκου, που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα, η Μελάνια έχει υψώσει έναν τοίχο ανάμεσα στην ανατολική πτέρυγα, όπου ανακαινίζει το γραφείο της, και τη δυτική πτέρυγα, όπου ο σύζυγός της και η Ιβάνκα Τραμπ, η μεγαλύτερη θετή της κόρη, διατηρούν τα γραφεία τους. Κι ενώ πηγαίνει στη δυτική πτέρυγα για επίσημα ζητήματα, δεν περνά τον διάδρομο για να δει τι κάνει ο πρόεδρος και πώς περνάει τη μέρα του. «Σπάνια πατά το πόδι της στη δυτική πτέρυγα», δηλώνει πρόσωπο με γνώση των όσων γίνονται στον Λευκό Οίκο.

Οι Τραμπ δεν έχουν την εικόνα της παραδοσιακής προεδρικής οικογένειας ήδη από την ορκωμοσία του Ντόναλντ. Η Μελάνια στάθηκε στο πλευρό του στο Καπιτώλιο, αλλά και δύο πρώην σύζυγοί του, η Ιβάνα Τραμπ και η Μάρλα Μέιπλς, βρίσκονταν στο πλήθος. Ο Τραμπ είναι ο μοναδικός πρόεδρος που έχει παντρευτεί τρεις φορές. Η Μελάνια είναι 48 ετών και ο Ντόναλντ 71 ετών.

wkjmelntr5

Αντί να μετακομίσει αρχικά στον Λευκό Οίκο μαζί με τον σύζυγό της, η Μελάνια έμεινε στη Νέα Υόρκη για έξι μήνες, προκειμένου ο γιος της Μπάρον να τελειώσει το σχολικό έτος εκεί. Αυτή η καθυστέρηση αποτέλεσε ένα μειονέκτημα για τη Μελάνια, σύμφωνα με μια φίλη της, καθώς ο ρυθμός στον Λευκό Οίκο καθιερώθηκε χωρίς εκείνη, αφήνοντάς την στην…. απ’ έξω. Ορισμένα μέλη του προσωπικού για το γραφείο της Πρώτης Κυρίας μεταφέρθηκαν στη δυτική πτέρυγα, μεταξύ άλλων για την Ιβάνκα Τραμπ, η οποία είναι σύμβουλος του προέδρου, αναφέρει πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στην Πρώτη Κυρία.

Η 36χρονη Ιβάνκα και η Μελάνια, πρώην μοντέλα και οι δύο, δεν έχουν ιδιαίτερα στενές σχέσεις και είναι πολύ διαφορετικές, αναφέρουν άνθρωποι που τις γνωρίζουν και τις δύο. Σύμφωνα πάλι με τη Γκρίσαμ, όχι μόνο είναι λάθος να λέγεται ότι η Μελάνια δεν είναι κοντά στη θετή της κόρη, αλλά και «οδυνηρό». Το προσωπικό που έχει στη διάθεσή της η Μελάνια είναι ασυνήθιστα μικρό, είναι 10 άνθρωποι. Οι μισοί δηλαδή περίπου από το μέγεθος του προσωπικού της Μισέλ Ομπάμα.

Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τον τελευταίο καιρό η Μελάνια γίνεται ολοένα και περισσότερο ορατή και ότι η δημοτικότητά της έχει πάρει την ανηφόρα. Η εικόνα που προβάλλει είναι ότι είναι λιγότερο Τραμπ από τους υπόλοιπους Τραμπ. Ο πρόεδρος διοργανώνει μεγάλες συγκεντρώσεις, η Μελάνια έχει συνήθως συναντήσεις με ελάχιστους ανθρώπους. Ο σύζυγός της έχει μια αμφιλεγόμενη θέση για τη μετανάστευση, η ίδια είναι από τη Σλοβενία και τώρα οι γονείς της, επίσης μετανάστες, έγιναν νόμιμοι κάτοικοι των ΗΠΑ. Ο πρόεδρος δεν χάνει ευκαιρία να τοποθετηθεί κατά των πολιτικών του αντιπάλων στο Twitter, χρησιμοποιώντας ακόμη και υποτιμητικά παρατσούκλια, η Μελάνια αποκαλεί το «cyberbullying» κακό και διοργάνωσε διάσκεψη για να σταματήσει.

wkjmelntr8

Πολλοί είναι οι πολιτικοί αναλυτές που τονίζουν ότι ο Τραμπ θα χρειαστεί τη Μελάνια στο πλευρό του αν θέλει να κερδίσει ξανά τις εκλογές το 2020. Είκοσι δύο χρόνια αφότου έφτασε στα ΗΠΑ για να εργαστεί ως μοντέλο, είναι σήμερα μια από τις γυναίκες που έχουν τραβήξει τα περισσότερα φλας των φωτογράφων πάνω της.

Ο Πάολο Ζαμπόλι, ο άνθρωπος που τη βοήθησε να εργαστεί στην αμερικανική βιομηχανία μόδας και τη βλέπει σήμερα στον Λευκό Οίκο, υποστηρίζει πως η Μελάνια ανθίζει. «Είναι μια απίστευτη ιστορία. Είναι το αμερικανικό όνειρο. Θα γίνει πραγματικά η βασίλισσα στις καρδιές των ανθρώπων, όπως η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Πιστεύω ότι ο κόσμος έχει πολλά ακόμη να δει από εκείνη».

wkjmelntr2

wkjmelntr6

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook