Η επικίνδυνη πλευρά της ομορφιάς: Τα προϊόντα περιποίησης που δεν πρέπει ποτέ να συνδυάζετε μεταξύ τους

η-επικίνδυνη-πλευρά-της-ομορφιάς-τα-πρ-748689

Με τη περιποίηση της επιδερμίδας να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για κάθε γυναίκα που αντιλαμβάνεται πως το πιο πετυχημένο μυστικό της αντιγήρανσης είναι η πρόληψη, οι επιλογές των προϊόντων ομορφιάς είναι αμέτρητες για κάθε τύπο και ανάγκη επιδερμίδας. Όλες οι ιδιαίτερες ανάγκες μας καλύπτονται από μια ευρεία επιλογή προϊόντων κάτι που πολλές φορές μας βάζει σε πειρασμό να αποκτούμε ακόμη περισσότερα. Έτσι αυξάνεται και ο αριθμός των προϊόντων που χρησιμοποιούμε καθημερινά, με αποτέλεσμα αρκετά από αυτά να “αναμιγνύονται” μεταξύ τους.

Τι γίνεται όμως, όταν τα προϊόντα περιποίησης, δημιουργούν τη δική τους “χημεία”; Δεν είναι λίγες οι φορές και τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί από γυναίκες οι οποίες αγοράζουν προϊόντα για την καταπολέμηση συγκεκριμένων ιδιατεροτήτων που εμφανίζει η επιδερμίδα τους, τα οποία όμως έκαναν την κατάσταση πολύ χειρότερη.

Τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει γιατί εις αγνοία μας, αναμιγνύονται πάνω στην επιδερμίδα μας προϊόντα που αντιδρούν μεταξύ τους, κάνοντας την ένα πραγματικό “ναρκοπέδιο”. Ποια είναι όμως αυτά τα προϊόντα;

Δείτε παρακάτω όλα τα συστατικά που περιέχουν τα κυριότερα προϊόντα περιποίησης, τα οποία δεν θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε μαζί.

Βιταμίνη C και Υπεροξείδιο του Βενζολίου

Το υπεροξείδιο του βενζολίου υπάρχει στα περισσότερα προϊόντα για την αντιμετώπιση της ακμής (μαζί με το σαλικυλικό οξύ) ενώ η βιταμίνη C είναι ένα από τα βασικά trends στο skincare σχετικά με την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. Φυσικά δεν θα πρέπει να καταργήσετε τη χρήση της βιταμίνης C αφού είναι πολύ σημαντική για την επιδερμίδα σας, όμως θα πρέπει να τη χρησιμοποιείτε διαφορετική ώρα από αυτή που χρησιμοποιείτε το προϊόν για την ακμή καθώς τα συστατικά τους αλληλοεξουδετερώνονται.

Σαλικυλικο οξύ και Γλυκολικό οξύ

Ένας συνδυασμός ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει σοβαρή αφυδάτωση της επιδερμίδας σας είναι αυτός του σαλικυλικού οξέως και του γλυκολικού οξέως. Το σαλικυλικό οξύ χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της ακμής ενώ το γλυκολικό οξύ απολεπίζει την επιδερμίδα τόσο δραστικά χωρίς να χρειάζεται καν να την τρίψετε. Αποφύγετε σε κάθε περίπτωση τη χρήση αυτών των συστατικών μαζί γιατί η επιδερμίδα σας εκτός από αφυδάτωση, έχετε πολλές πιθανότητες να εμφανίσει και ερεθισμό.

Retin-A και απολεπιστικά

Η Retin-A δημιουργείται από τη ρετινόλη όμως αντιθέτως με τα λοιπά προϊόντα που περιέχουν ρετινόλη για την αντιγήρανση, η Retin-A είναι συνταγογραφούμενη για την καταπολέμηση της ακμής. Το συγκεκριμένο συστατικό έχει την ιδιότητα να αφυδατώνει την επιδερμίδα με κάνοντάς τη να ξεφλουδίζει. Ο συνδυασμός με απολεπιστικά προσώπου (ακόμη και αν πρόκειται για τα πιο ήπια), έχει τρομακτικά δυσάρεστες συνέπειες για την επιδερμίδα σας, δημιουργώντας αίσθημα καύσου και έντονο ερεθισμό.

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook