Η Ελλάδα βγαίνει στις Αγορές με 7ετή ομόλογα

η-ελλάδα-βγαίνει-στις-αγορές-με-7ετή-ομό-167325

parisi sinantiseis troikaΣύμφωνα με κυβερνητική πηγή προερχόμενη από το οικονομικό επιτελείο, κατά τη διαπραγμάτευση με την τρόικα χθες, μεταξύ άλλων, εντοπίστηκαν τα εξής θέματα:

Μέσα στις επόμενες 6 εβδομάδες η χώρα αναμένεται να βγει στις αγορές με επταετή ομόλογα, καθώς οι συνθήκες είναι ευνοϊκές και υπάρχει σχετική εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Προτεραιότητα ακόμη του οικονομικού επιτελείου είναι να ανταλλάξει τρίμηνα γραμμάτια T-Bills με νέες εκδόσεις 18μηνης ή 24μηνης διάρκειας, ώστε να δημιουργήσει ταυτόχρονα περιθώριο για νέες εκδόσεις.

Η διαπράγμάτευση πήγε καλά. Μεταξύ άλλων, εντοπίστηκε το θέμα του χρηματοδοτικού κενού για τα επόμενα χρόνια, το οποίο όμως η κυβέρνηση σκοπεύει να αντιμετωπίσει ως κενό ρευστότητας (Liquidity gap), αποδεικνύοντας μονίμως ότι η χρηματοδότηση του προϋπολογισμού είναι εξασφαλισμένη για το επόμενο 12μηνο.

Μόλις ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον Νίκο Δένδια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών εξέφρασαν τη διαφωνία τους στο σχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Ανάπτυξης και αφορά στα κόκκινα δάνεια.

Πηγή: real.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook