Η εθνική κυριαρχία της χώρας μας εάλω από τους Γερμανούς

η-εθνική-κυριαρχία-της-χώρας-μας-εάλω-α-262425

Υπέκυψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άνευ όρων στο τελεσίγραφο των Γερμανών. «Εσπασε» κάτω από την αφόρητη πίεση των δανειστών στη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης και υπέγραψε κάθε απαίτηση και όρο του Βερολίνου. Μέσα σε μια εβδομάδα μετέτρεψε το υπερήφανο και αγέρωχο «Οχι» του 61,3% του ελληνικού λαού σε ένα πανάθλιο κυβερνητικό «Ναι», αποκαρδιώνοντας τα σχεδόν δύο τρίτα των πολιτών που εμπιστεύθηκαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Σε ένα απέραντο πολιτικό νεκροταφείο μετέτρεψε από ψυχολογική σκοπιά την Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας. Οι μόνοι που χαίρονται είναι οι πολιτικοί του αντίπαλοι, οι οποίοι είναι πλέον βέβαιοι ότι σύντομα θα φάνε τα πολιτικά… «κόλλυβα» του νυν πρωθυπουργού.

«Η Ευρώπη παίρνει εκδίκηση από τον Τσίπρα» ήταν ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος του χθεσινού «Γκάρντιαν», της κεντροαριστερής αγγλικής εφημερίδας. «Δρακόντεια λιτότητα είναι η τιμή της διάσωσης – Οι σκληρότεροι όροι είναι αποτέλεσμα της ψήφου υπέρ του «Οχι» λένε αξιωματούχοι» προσέθεταν οι υπότιτλοι του πρώτου θέματος της βρετανικής εφημερίδας. Εκδηλη ήταν η αλαζονική ικανοποίηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά τη λήξη της 17ωρης (!) συνόδου κορυφής της Ευρωζώνης που άρχισε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, συνεχίστηκε όλη νύχτα και τελείωσε γύρω στις 10 το πρωί της Δευτέρας, με πλήρη επικράτηση της Γερμανίας και καθολική συντριβή της κυβέρνησης Τσίπρα σε όλους τους τομείς.

Κυριολεκτικά σαν σκουλήκια για λιώσιμο αντιμετώπισε η καγκελάριος Μέρκελ την ελληνική κυβέρνηση, την ελληνική Βουλή, τον ελληνικό λαό. Μόνο… 48 ώρες (!) περιθώριο έδωσε η Μέρκελ στην κυβέρνηση Τσίπρα για να ψηφίσει στη Βουλή τη δραστική μείωση των συντάξεων και την αύξηση του ΦΠΑ σε τεράστιο αριθμό προϊόντων και υπηρεσιών, αυξάνοντας το κόστος επιβίωσης και διαβίωσης σε μια Ελλάδα που τα εισοδήματα του πληθυσμού καταρρέουν ολοένα και περισσότερο. Κατεξευτέλισε έτσι την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. «Θα ανακληθούν οι αποφάσεις της Βουλής» ανήγγειλε η καγκελάριος της Γερμανίας, εννοώντας όσες αποφάσεις του… ελληνικού (!!!) Κοινοβουλίου δεν εγκρίνει το Βερολίνο, στοχεύοντας εσκεμμένα στον διασυρμό και της Βουλής της χώρας μας. Αλλωστε, από εδώ και πέρα, η Βουλή θα ψηφίζει μόνο νόμους που έχουν προεγκριθεί από τη γερμανική καγκελαρία, όπως αρμόζει σε μια άθλια επαρχία του Τέταρτου Ράιχ!

Για «πλήρη καταστροφή της εθνικής κυριαρχίας» της Ελλάδας «χωρίς ελπίδα ανακούφισης» έκανε λόγο σε άρθρο του στους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν. «Αυτό που μάθαμε τις δύο τελευταίες εβδομάδες είναι ότι αν μια χώρα είναι μέλος της Ευρωζώνης, αυτό σημαίνει ότι οι δανειστές μπορούν να καταστρέψουν την οικονομία της, αν η χώρα αυτή βγει εκτός γραμμής» υπογραμμίζει στο άρθρο του. Ο Κρούγκμαν κάνει επίσης λόγο για «τερατόμορφη προδοσία του οτιδήποτε υποτίθεται ότι υπεράσπιζε το ευρωπαϊκό σχέδιο» και εκφράζει την απορία του: «Ποιος θα εμπιστευθεί ποτέ τις καλές προθέσεις της Γερμανίας μετά από αυτό;». Εντυπωσιακή είναι επίσης η αρχή του άρθρου του: «Υποθέστε ότι θεωρείτε τον Τσίπρα έναν ανίκανο λεχρίτη. Υποθέστε ότι θέλετε πολύ να δείτε τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός εξουσίας. Υποθέστε ότι ακόμη και θα καλωσορίζατε την προοπτική εξώθησης αυτών των τόσο ενοχλητικών Ελλήνων έξω από το ευρώ. Ακόμη και αν όλα αυτά είναι αληθή, η λίστα των απαιτήσεων της Ευρωομάδας είναι τρέλα» γράφει ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, ο οποίος πρόσκειται απλώς στο Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ και υπήρξε σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο χλευασμός προς το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα άρχισε σε πανευρωπαϊκή κλίμακα από την Παρασκευή και το Σάββατο. «Για να παραμείνει στην Ευρωζώνη, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας πρέπει να πετάξει στη θάλασσα σχεδόν κάθε υπόσχεση που έχει δώσει στους δικούς του ψηφοφόρους» έγραφε στον υπότιτλο του πρώτου κατά σειρά άρθρου σε ένα τετρασέλιδο αφιέρωμά του το συντηρητικό αγγλικό περιοδικό «Εκόνομιστ», το οποίο είχε στο εξώφυλλό του σκίτσο με τον Αλέξη Τσίπρα σε φουρτουνιασμένη θάλασσα. «Αλέξης Τσίπρας – ο ηγέτης που πήρε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού» ήταν ο τίτλος άρθρου των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου.

Στην ίδια γραμμή και η γαλλική κεντρώα εφημερίδα «Λε Μοντ» το Σάββατο. «Ο Τσίπρας υποχωρεί στις απαιτήσεις των δανειστών» ήταν ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της. «Ελλάδα: Επιστροφή στη σύνεση» ήταν ο τίτλος του κύριου άρθρου της εφημερίδας, το οποίο κατ’ εξαίρεση άρχιζε από την πρώτη σελίδα, επιλέγοντας μια λέξη για τη «σύνεση» που στα ελληνικά έχει και την έννοια «υπακοή»! Την ίδια πολιτική συνέχιζε την Κυριακή «Ελλάδα, οι λόγοι της επιστροφής του Τσίπρα» ήταν και πάλι το πρώτο θέμα που κυριαρχούσε εκτοπίζοντας όλα τα άλλα στην πρώτη σελίδα.

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ για το «Έθνος»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook