Η διπλή ψήφος του προέδρου, το skype και οι αλλαγές στο καταστατικό του ΔΗΠΕΘΕΚ

η-διπλή-ψήφος-του-προέδρου-το-skype-και-οι-α-737651

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας η γενική συνέλευση των μετόχων του ΔΗΠΕΘΕΚ, στην έδρα του θεάτρου στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων που ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι, παίρνοντας κάποιες ενδιαφέρουσες(…) αποφάσεις.

Η συνέλευση αρχικά ενέκρινε ομόφωνα την οικονομική χρήση του περασμένου έτους ενώ ο πρόεδρος του ΔΣ, Νάσος Αθανασόπουλος έκανε μια γενική ενημέρωση στους μετόχους για τις αλλαγές στο καθεστώς χρηματοδότησης του ΔΗΠΕΘΕΚ από τους Δήμους την ΠΕΔ και την Περιφέρεια Κρήτης, τονίζοντας πως ενώ οι προγραμματικές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού, το θέατρο λειτουργεί με τα δικά του ταμειακά διαθέσιμα χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα ευρώ. Αναφέρθηκε ακόμα στην επιτυχία της διοίκησης επί προεδρείας του να κρατήσει το θέατρο «ανοιχτό» προεξοφλώντας πως αν συνέχιζε την πορεία που είχε όταν παρέλαβε, τον Οκτώβριο του 2014, θα έμπαινε «λουκέτο» την 1η Ιανουαρίου του 2015.Γκρίνια για το skype

Πάντως η συνέλευση αναλώθηκε για μία και πλέον ώρα σε εξαντλητική συζήτηση για την δυνατότητα ή μη συμμετοχής ενός μέλους στα ΔΣ του θεάτρου μέσω τηλεδιάσκεψης, μετά από σχετικό αίτημα του ΔΣ προς τους μετόχους. Το ασήμαντο αυτό θέμα, ήταν ενδεικτικό της ευθραυστης ισορροπίας μέσα στο συμβούλιο, με τον πρόεδρο να «καρφώνει» πολλές φορές το μέλος, Δημήτρη Λειψάκη, ότι μπλοκάρει ένα απλό αίτημα και τον δεύτερο με τη σειρά του να κατηγορεί τον πρόεδρο, ότι θέλει να εξυπηρετήσει συγκεκριμένο μέλος που ζει μόνιμα στην Αθήνα.

Τελικά η εισήγηση δεν έγινε δεκτή με τους μετόχους να τροποποιούν το καταστατικό μεν, αφήνοντας δε, στην ευχέρεια του ΔΣ κάθε φορά και εφόσον έχει συμπληρωθεί η απαρτία, το να αποφασίζει για την συμμετοχή ή μη κάποιου μέλους μέσω τηλεδιάσκεψης.

Διπλή η ψήφος του Προέδρου

Η συνέλευση ενέκρινε ακόμα την «διπλή» ισχύ της ψήφου του προέδρου σε περίπτωση ισοψηφίας. Έγινε δηλαδή τροποποίηση του καταστατικού ώστε η εισήγηση εκείνη που έχει την ψήφο του προέδρου να περνάει, στην περίπτωση ισοψηφίας και εφόσον υπάρχει η νόμιμη απαρτία – πλειοψηφία για την λήψη απόφασης.

Καλλιτεχνικός διευθυντής με… υπολογιστές και αγγλικά

Οι μέτοχοι ζήτησαν ενημέρωση από τον πρόεδρο για το θέμα της πρόσληψης του καλλιτεχνικού διευθυντή, για το οποίο η νυν διοίκηση έχει αποφασίσει να προβεί σε αλλαγές. Θυμίζουμε πως η θέση παραμένει κενή από τον Απρίλιο του 2017 επειδή το ΔΣ του θεάτρου αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα σύμβαση έργου αλλά να κινήσεις τις χρονοβόρες διαδικασίες προκήρυξης της θέσης με τριετή διάρκεια. Μάλιστα, όπως ειπώθηκε, παρότι η προκήρυξη και η πλήρωση της θέσης δεν γίνονται μέσω ΑΣΕΠ, έχουν ληφθεί ορισμένες αποφάσεις για μοριόδοτηση των υποψηφίων με ποσοτικοποιημένα κριτήρια.

Η πριμοδότηση δε όσων έχουν πτυχίο ΑΕΙ, όσων γνωρίζουν καλά αγγλικά ή έχουν επάρκεια στους υπολογιστές προκάλεσε αίσθηση στους μετόχους με το μέλος του Δ.Σ. και δημοτικό σύμβουλο Χανίων να κάνει λόγο για «φωτογραφικά κριτήρια» και τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Φασουλάκη να παροτρύνει το ΔΣ να σταθμίσει κάποια καλλιτεχνικά κριτήρια, δεδομένης της ιδιαιτερότητας της θέσης και να μην ενεργεί σαν να προσελάμβανε στέλεχος οικονομικής υπηρεσίας.

Μάλιστα ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης στα θέματα Πολιτισμού κάλεσε τους συνδαιτυμόνες να κάνουν τα απαραίτητα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να χαμηλώσουν οι τόνοι για το θέμα, για το κοινό καλό του Θεάτρου.

Πάντως ο Δήμαρχος Χανίων, δήλωσε ότι η μοριοδότηση δεν γίνεται για να γίνει φωτογραφική πρόσληψη – ή/και απόκλιση- κάποιου συγκεκριμένου για τη θέση, καθώς για να γίνει αυτό (φωτογραφική προκήρυξη) χρησιμοποιείται η μη μοριοδότηση της θέσης, όπως είπε, με τον ίδιο να γνωστοποιεί την επιθυμία του να ολοκληρωθεί η διαδικασία το συντομότερο.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook