Η διαδραστική έκθεση – περφόρμανς «Playtime» σήμερα στα Χανιά

η-διαδραστική-έκθεση-περφόρμανς-playtime-429125

Χρησιμοποιώντας ως όχημα το παιχνίδι με τα απομεινάρια φυσικών υλικών, παιδικών ζωγραφιών και τυχαίων καθημερινών ευρημάτων, οι καλλιτέχνες Γιώργος Σκρέτης, Ρομαίν Σωβέ και Μιχάλης Νταουντάκης παρουσιάζουν κόσμους σουρρεαλιστικούς προκαλώντας το κοινο σε παιχνίδια με την φαντασία και την ευαισθησία σε μία πρωτότυπη έκθεση με τις δημιουργίες τους.

Ζωγραφική, Γλυπτά και Μαριονέτες συνθέτουν το σκηνικό στην οικία της οδού Μελετίου Πηγά, αριθμός 23 στην πόλη των Χανίων.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου. Έναρξη με περφόρμανς στις 9 μ.μ.

Ο Μιχάλης Νταουντάκης (γεν. 1980) είναι performer, κλόουν και κουκλοπαίχτης καθώς και οικοδεσπότης της έκθεσης. Έχει επιρροές από το κέντρο Γκροτόφσκι, τον χορό Μπούτο, την εμψύχωση αντικειμένων και την έρευνα της αυθόρμητης μορφής του κλόουν και θα κάνει μια παρουσίαση / περφόρμανς ερμηνεύοντας και εμψυχώνοντας τα γλυπτά και τις μαριονέτες των άλλων καλλιτεχνών. Επίσης θα εκθέσει μια σειρά από μαριονέτες και κούκλες φτιαγμένες με ρίζες και ξύλα από τη θάλασσα, καθώς και ένα ψευδο-ντοκιμαντέρ με τα πλάσματα αυτά στο φυσικό τους περιβάλλον.

romainΟ Ρομαίν Σωβέ (γεν. 1981) είναι ένας καλλιτέχνης με καταγωγή από τη Γαλλία και μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στην πατρίδα του και την Ελλάδα, όπου εργάζεται ως ξεναγός πεζοπορίας τα καλοκαίρια. Σπούδασε τέχνη στη Γαλλία καθώς και στην Ελλάδα στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Η πιο πρόσφατη δουλειά του είναι μια σειρά σχεδίων και ζωγραφιών – αυτοσχεδιασμών υπό το άκουσμα μουσικής και τραγουδιών με την πρόθεση να δημιουργήσει εικόνες φτιαγμένες από απροσδόκητες αλληλεπιδράσεις και σχέσεις. Ειδικά για την περφόρμανς που θα λάβει τόπο τη βραδιά της έκθεσης ο Ρομάν δημιούργησε μια μαριονέτα.

www.romain-chauvet.com

skretisΟ Γιώργος Σκρέτης (γεν. 1983) σπούδασε γλυπτική στη Γλασκώβη και τα ενδιαφέροντά του κυμαίνονται μεταξύ τέχνης και μουσικής. Η δουλειά του εστιάζει στη σχέση μεταξύ ύλης και ανθρώπου, όπως εκφράζεται μέσα από τον υλικό πολιτισμό τόσο της αρχαιότητας και της παράδοσης όσο και της σύγχρονης design δημιουργίας. Μέσα από αυτά διερευνά την ανθρώπινη αντίληψη και επιθυμεί να θέσει ερωτήματα σχετικά με έννοιες οικονομίας και παραγωγής στο χώρο της τέχνης.

Στην παρούσα έκθεση θα παρουσιάσει πρόσφατη δουλειά του που εστιάζει στον αυθορμητισμό και την “προχειρότητα” ως προς την κατασκευή των έργων, τα οποία δημιουργούνται από φυσικά υλικά, κατάλοιπα και ready-mades.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook