Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα παραστεί στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία λόγω κρυολογήματος

η-βασίλισσα-ελισάβετ-δεν-θα-παραστεί-σ-476102

Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 30 χρόνια, η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα παραστεί σήμερα στην καθιερωμένη λειτουργία των Χριστουγέννων λόγω του σοβαρού κρυολογήματος που την ταλαιπωρεί, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος των Ανακτόρων.

Η 90χρονη Ελισάβετ και ο σύζυγός της, ο πρίγκιπας Φίλιππος, 95 ετών, κρυολόγησαν και οι δύο αυτήν την εβδομάδα, με αποτέλεσμα να αναβάλουν κατά μία ημέρα την αναχώρησή τους για την εξοχική κατοικία τους στο Σάντριγχαμ της ανατολικής Αγγλίας. Τελικά ταξίδεψαν με ελικόπτερο την Πέμπτη. Η Ελισάβετ παρίσταται στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην ενοριακή εκκλησία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής του Σάντριγχαμ κάθε χρόνο από το 1988.

Ο εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ είπε ότι η βασίλισσα θα είναι παρούσα στη χριστουγεννιάτικη γιορτή της βασιλικής οικογένειας.

Η Ελισάβετ σπανίως ακυρώνει προγραμματισμένες υποχρεώσεις της για λόγους υγείας. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει περιορίσει τα ταξίδια της στο εξωτερικό και πρόσφατα ανακοίνωσε ότι στο τέλος του έτους θα παραχωρήσει ορισμένες αρμοδιότητές της σε 25 φιλανθρωπικούς οργανισμούς (σε σύνολο 600) σε άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο μήνυμά της θα μεταδοθεί κανονικά, όπως είναι προγραμματισμένο, σήμερα το απόγευμα από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook