Η Βάλια Βαγιωνάκη επισκέφθηκε το ΕΦΚΑ Χανίων

η-βάλια-βαγιωνάκη-επισκέφθηκε-το-εφκα-527072

Ζητήματα που αφορούν στην λειτουργία του νέου Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), τα προβλήματα των εργαζομένων καθώς και το θέμα της εξυπηρέτησης των συναλλασσόμενων πολιτών, αποτελέσαν το βασικό αντικείμενο της επίσκεψης της βουλευτού Χανίων Βάλιας Βαγιωνάκη, στα γραφεία του Οργανισμού στα Χανιά .

Η κ. Βαγιωνάκη είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί εκτενώς για τα προβλήματα που απασχολούν τον ΕΦΚΑ Χανίων από το Διευθυντή του υποκαταστήματος κ. Στέλιο Ανετάκη και τους υπαλλήλους , κατά την διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017 , στα γραφεία του Οργανισμού (στο πρώην ΙΚΑ) στην Λεωφόρο Καραμανλή .

Το βασικότερο πρόβλημα όπως αναδείχτηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης με τους εργαζομένους, αφορά την έλλειψη προσωπικού καθώς μετά την συγχώνευση των Ασφαλιστικών Ταμείων δεν ακολούθησε η αναμενόμενη στελέχωση του νέου φορέα με το αντίστοιχο προσωπικό με αποτέλεσμα να υπάρχουν τμήματα υποστελεχωμένα που λειτουργούν χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υπαλλήλων. Συζητήθηκαν επίσης το θέμα της απονομής των συντάξεων , καθώς και το ζήτημα της ένταξης στο σύστημα εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Από την πλευρά του Διευθυντή του υποκαταστήματος Χανίων υπογραμμίστηκε η ανάγκη αξιοποίησης του συνόλου των κτιριακών υποδομών του ΕΦΚΑ στα Χανιά .

Αναφορικά με το θέμα της απονομής των νέων συντάξεων, όπως επισημάνθηκε το περιφερειακό υποκατάστημα Χανίων, στο οποίο υπάγεται και ο Νομός Ρεθύμνης, βρίσκεται ανάμεσα στα πρώτα πανελλαδικά στο ρυθμό έκδοσης συντάξεων. Για το θέμα αυτό, υπογράμμισε η Βουλευτής Χανίων, αξίζουν συγχαρητήρια στους εργαζόμενους που παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό καταφέρνουν να ανταποκρίνονται στα καθήκοντα τους σε τέτοιο υψηλό επίπεδο.

Όπως επισήμανε εξάλλου η κ. Βαγιωνάκη, «τα προβλήματα τα ζούμε και είναι υπαρκτά και είναι ανάγκη να υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών που σχετίζονται με την ομογενοποίηση των δομών των ασφαλιστικών ταμείων με τελικό στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία του νέου φορέα προς όφελος του πολίτη». Θεωρώ χρέος μου, τόνισε, να συμβάλω ούτως ώστε να παρθούν άμεσα πρωτοβουλίες τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του ΕΦΚΑ όσο και σε νομοθετικό επίπεδο για να αρθούν οι τυχόν αδικίες και στρεβλώσεις του νέου συνταξιοδοτικού συστήματος.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook