Η Βάλια Βαγιωνάκη επισκέφθηκε τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

η-βάλια-βαγιωνάκη-επισκέφθηκε-τους-δι-587124

Τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων επισκέφτηκε την Παρασκευή 15/9 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ΒάλιαΒαγιωνάκη, με αφορμή την έναρξη του σχολικού έτους, με σκοπό την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων για τα σχολεία του νομού.

Στη συνάντηση με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Μανώλη Μηλιαράκη ενημερώθηκε πως η έναρξη του σχολικού έτους ήταν σε γενικές γραμμές επιτυχημένη όπως και η περυσινή, ενώ τα βιβλία και πλήθος αναπληρωτών (304) τοποθετήθηκαν πριν τον αγιασμό. Καθώς μάλιστα συνεχίζεται η τοποθέτηση αναπληρωτών οι ανάγκες έχουν περιοριστεί σε περίπου 30-35 εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων για την πλήρη κάλυψη του προγράμματος.

Όσον αφορά στην Ειδική Αγωγή, με την πρόσφατη πρόσληψη Ειδικού Βοηθητικού και Επιστημονικού προσωπικού η πληρότητα στα Ειδικά Σχολεία και στα Τμήματα Ένταξης είναι μεγάλη, με την –σοβαρή- εξαίρεση των παράλληλων στηρίξεων για τις οποίες αναμένονται νέες πιστώσεις και διορισμοί.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι υπάρχει ανάγκη μόνιμων διορισμών καθώς το καθεστώς των εκτεταμένων αναπληρώσεων έχει αρνητικές συνέπειες τόσο στο παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο, όσο και στην ίδια την ζωή και την σταδιοδρομία των Ελλήνων εκπαιδευτικών.

Τονίστηκε επίσης, ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι φέτος δεν έμεινε έξω από το δημόσιο νηπιαγωγείο κανένα προνήπιο, ενώ για το θέμα της σχολικής στέγης και οι δύο θεωρούν θετική εξέλιξη την έγκριση χρηματοδότησης για την ανέγερση 5 σχολικών μονάδων (3 Δημοτικά και 2 νηπιαγωγεία), ωστόσο το πάγωμα κάθε προγράμματος για την σχολική στέγη επί σχεδόν μια δεκαετία έχει δημιουργήσει πολλαπλάσιες ανάγκες, ιδιαίτερα στην προσχολική αγωγή.

Στη συνέχεια η ΒάλιαΒαγιωνάκη συναντήθηκε και με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Στέλιο Ζερβάκη, ο οποίος της μετέφερε την εξίσου καλή εικόνα που παρουσιάζει η έναρξη του σχολικού έτους σε σχέση με κάθε άλλη χρονιά. Ήδη από την πρώτη εβδομάδα υπάρχει μεγάλη κάλυψη των αναγκών η οποία θα πλησιάσει το 100% καθώς ολοκληρώνεται η κινητικότητα των μόνιμων και προχωρούν οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών.

Στην Ειδική Αγωγή τα ΕΕΕΚ, το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο και τα Τμήματα Ένταξης λειτουργούν με σχεδόν πλήρη κάλυψη σε προσωπικό, ενώ αναμένονται ορισμένοι εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης. Σε κάθε περίπτωση τα κενά δεν υπερβαίνουν τα 30-35 στο σύνολο του ν. Χανίων.

Η βουλευτής Χανίων πληροφορήθηκε για τις ενέργειες που γίνονται για την ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων που πρόσφατα ήρθαν στα Χανιά, αλλά και την ανάγκη να υποστηριχθούν δομές ενισχυτικής και αντισταθμιστικής αγωγής.

Ο κ Ζερβάκης τόνισε ότι η επικείμενη ανέγερση τριών διδακτηρίων (4ο Χανίων, 2ο Ακρωτηρίου και 2ου Ν. Κυδωνίας) έρχεται να ανακουφίσει το οξύτατο πρόβλημα της σχολικής στέγης, χωρίς όμως να αντισταθμίζει τις τραγικές ελλείψεις που συσσωρεύτηκαν στα χρόνια των μνημονίων. Φεύγοντας η κα Βαγιωνάκη ευχήθηκε Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά και ταυτόχρονα υποσχέθηκε ότι θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες για την βελτίωση της σχολικής πραγματικότητας στον νομό Χανίων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook