Η Αυστρία κατεδαφίζει το σπίτι που γεννήθηκε ο Χίτλερ

η-αυστρία-κατεδαφίζει-το-σπίτι-που-γεν-443302

Η αυστριακή κυβέρνηση αποφάσισε να κατεδαφίσει το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε ο Χίτλερ προκειμένου να το αντικαταστήσει με ένα νέο κτίριο το οποίο δεν έχει σχέση με τον ηγέτη των Ναζί, απομακρύνοντας έτσι τον κίνδυνο να μετατραπεί το σπίτι σε τόπο προσκυνήματος των φασιστών.

Το σχέδιο μένει να επισημοποιηθεί ως νομοσχέδιο και να υπερψηφιστεί στη Βουλή. Ωστόσο, το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει πως η κατεδάφιση προτείνεται από κυβερνητική επιτροπή. Η υπερψήφιση του σχεδίου θεωρείται βέβαιη καθώς στην αυστριακή κυβέρνηση βρίσκονται το Σοσιαλδημοκρατικό και το κεντρώο Λαϊκό Κόμμα.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Βόλφγκανγκ Σόμποτκα, δήλωσε ότι μια εκτενής «αρχιτεκτονική αναδιαμόρφωση» είναι απαραίτητη για να «αποτραπεί μόνιμα ο συμβολισμός του κτιρίου». Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Καρλ Χάιντς Γκρούντμπεκ, δήλωσε πως αυτό σημαίνει ότι, πέρα από τα θεμέλιά του, τίποτα δεν πρόκειται να απομείνει από το σπίτι στην πόλη Μπράουναυ της δυτικής Αυστρίας, και πως ένα νέο κτίριο θα υψωθεί στη θέση του.

upl5805cab6dd76f

Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού έχει αρνηθεί επί σειρά ετών οποιαδήποτε μεταβολή θα αποδυνάμωνε τον συμβολισμό του κτιρίου με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να κινείται τώρα δικαστικά εναντίον της. Επί σειρά ετών, η αυστριακή κυβέρνηση νοίκιαζε το σπίτι, το οποίο χρησιμοποιούσε ως χώρο για ηλικιωμένους.

upl5805caca32bf4

Τον Ιούλιο η αυστριακή Βουλή ενέκρινε την κατάσχεση του ακινήτου, απαγορεύοντας στην ιδιοκτήτρια το δικαίωμα υποβολής έφεσης στην απόφαση αγοράς από το κράτος.

Πηγή:thetoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook