Η ανακοίνωση της Digea για το μαύρο στο Mega: Πότε κατεβάζουν τον διακόπτη στη συχνότητα

η-ανακοίνωση-της-digea-για-το-μαύρο-στο-mega-πότ-714683

Με ανακοίνωσή της, η DIGEA, ανακοινώνει την ημέρα που θα ρίξει «μαύρο στο MEGA». Σύμφωνα με τον ψηφιακό πάροχο, εφόσον έχει λάβει την εντολή από το ΕΣΡ, θα προχωρήσει στην διακοπή μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος τα ξημερώματα της Κυριακής, 28 Οκτωβρίου.

Δείτε την ανακοίνωση της DIGEA:

H Digea ενημερώνει το τηλεοπτικό κοινό ότι κατόπιν έγγραφης γνωστοποίησης που έλαβε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), θα προχωρήσει, ως υποχρεούται, από το νόμο και το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας της, στη διακοπή της παροχής υπηρεσιών ψηφιακής μετάδοσης του τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας «MEGA». Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί τις πρωινές ώρες της Κυριακής 28/10/2018.

Το χρονικό της απόφασης

Στις 5 Οκτώβρη, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κατέληγε πως η απουσία του τηλεοπτικού σταθμού από την τελευταία αδειοδοτική διαδικασία οδηγεί και στο τέλος της 25ετους πορείας του. Η απόφαση εστάλη στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και από εκεί στην ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων) και την Digea, που είναι υπεύθυνη για την μετάδοση του τηλεοπτικού σήματος.

Το ΣτΕ επικαλείται το νόμο 4496/2017, σύμφωνα με τον οποίο η συνέχιση της λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών εξαρτάται από τη συμμετοχή τους στον τελευταίο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Στην περίπτωση μη συμμετοχής ή απαράδεκτης ή ανεπιτυχούς συμμετοχής τηλεοπτικού σταθμού σε προκηρυχθείσα διαδικασία αδειοδότησης επιβάλλεται κατά δέσμια αρμοδιότητα ο τερματισμός λειτουργίας του μετά την τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας, χωρίς να καταλείπεται στάδιο εκτίμησης των κατ’ ιδίαν περιστάσεων» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πηγή: news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook