Η αμύθητη περιουσία του Κιμ Γιονγκ Ουν – Πού ξοδεύει κάτι παραπάνω από 500 εκατ. ευρώ το χρόνο ο Βορειοκορεάτης ηγέτης

η-αμύθητη-περιουσία-του-κιμ-γιονγκ-ουν-740829

Ο αμφιλεγόμενος ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, υπολογίζεται ότι έχει προσωπική περιουσία αξίας 4,2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές, μάλιστα, ξοδεύει κάτι παραπάνω από 500 εκατ. ευρώ το χρόνο. Αλλά πού; Για αρχή, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης έχει υψηλή αισθητική και εκλεπτυσμένο ουρανίσκο, ως φαίνεται. Λέγεται μάλιστα, ότι ξοδεύει περίπου 25,2 εκατ. ευρώ το χρόνο για να εισάγει ουίσκι και κονιάκ. Έχει ιδιαίτερη προτίμηση φυσικά στα πιο ακριβά του είδους, όπως είναι το Hennessy, το οποίο μπορεί να φτάσει και τα 1.800 ευρώ το μπουκάλι.

Ανάλογα ακριβά είναι τα γούστα του και στο φαγητό. Είναι γνωστό ότι εισάγει το καλύτερο χοιρινό από τη Δανία, χαβιάρι από το Ιράν, πεπόνι από την Κίνα και ιδιαίτερες ιαπωνικές λιχουδιές. Το κόστος για όλα αυτά παραμένει επτασφράγιστο μυστικό αλλά υπολογίζεται σε μερικά εκατομμύρια.

Μανιώδης καπνιστής ο ίδιος επιλέγει τα καλύτερα γαλλικά τσιγάρα. Η ποικιλία Yves Saint Laurent, την οποία και προτιμά, κοστίζει περίπου 40 ευρώ το πακέτο.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει ακριβά γούστα και στο ζήτημα των διακοπών του. Και για αυτόν τον λόγο διαθέτει ένα χειμερινό θέρετρο, που κοστίζει περίπου 30 εκατ. δολ, το Masikryong. Για τις θαλασσινές του αποδράσεις έχει το υπερπολυτελές του γιοτ, αξίας σχεδόν 7 εκατ. δολαρίων. Μάλιστα, ο φίλος του Ντένις Ρόντμαν το έχει χαρακτηρίσει ως «συνδυασμός γιοτ με πλοίο της Ντίσνει».

Γαλαντόμος και ανοιχτοχέρης, ο Κιμ Γιονγκ Ουν λέγεται ότι κάνει ακριβά δώρα στη γυναίκα του Ρι Σολ-Γιουν. Είναι γνωστό ότι ξοδεύει κρατικά κεφάλαια για την αγορά των πολύτιμων αγορών της, όπως είναι μία τσάντα Christian Dior, την οποία έχει απαθανατίσει ο φωτογραφικός φακός. Το κόστος της μάλιστα πλησιάζει το ετήσιο εισόδημα της μέσης Βόρειας Κορέας, που δεν ξεπερνά τα 1.500 ευρώ.

Δώρα ωστόσο κάνει και στους 60 εκλεκτούς αξιωματούχους του. Το 2010 είχε λάβει ο καθένας τους από μία υπερπολυτελή Mercedes-Benz σεντάν. Συνολικά, τα δώρα για τους φίλους του υπολογίζονται κάτι λιγότερο από 10 εκατ. ευρώ.

Ως σινεφίλ ο Κιμ Γιονγκ Ουν διαθέτει μία σπάνια συλλογή με DVD αλλά και ένα ιδιαίτερα λουσάτο home cinema με 1.000 περίπου θέσεις το οποίο υπολογίζεται σε κάποιες χιλιάδες ευρώ.

Με ιδιαίτερη αγάπη στα ρολόγια, ο φακός τον έχει απαθανατίσει με ένα από τα πολλά υπερπολυτελή που έχει στη συλλογή του. Το συγκεκριμένο μάλιστα, σύμφωνα με την telegraph, υπολογίζεται ότι κοστίζει περίπου 7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα παιδιά στη Βόρεια Κορέα διδάσκονται στο σχολείο για την αγάπη του ηγέτη τους στα αυτοκίνητα. Ο ίδιος διαθέτει περίπου 100 αυτοκίνητα, που συλλέγει από νεαρή ηλικία. Τα περισσότερα είναι Mercedes-Benz.

Για τις κρατικές του επισκέψεις μάλιστα έχει επιστρατεύσει μία υπερπολυτελή, προσαρμοσμένη Benz S600 το κόστος της οποίας εκτιμάται στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Για τις αερομεταφορές του δε θα μπορούσε φυσικά να έχει κάτι λιγότερο από το «Air Force Un». Κρύσταλλα και δέρμα κοσμούν το εσωτερικό του, το οποίο μόνο αυτό, κοστίζει κάτι λιγότερο από 1,5 εκατ. ευρώ.

Και τα έξοδα δεν σταματούν εκεί. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι λάτρης του γκολφ και ξοδεύει περίπου 2,5 εκατ. ευρώ για ιδιωτικά μαθήματα γκολφ.

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, πληροφορίες αναφέρουν ότι το 20% του προϋπολογισμού του κράτους δαπανάται για τη συντήρηση των ζώων του Κιμ Γιονγκ Ουν και των εγκαταστάσεών τους. Αυτό είναι ένα τεράστιο ποσό δεδομένου ότι ο τελευταίος δημόσιος κοινός προϋπολογισμός του έθνους ήταν περίπου 53 εκατ. ευρώ, το 2008.

Σύμφωνα με το TIME ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι και λάτρης της μουσικής. Και μπορεί οι συνηθισμένοι άνθρωποι να έχουν ένα…πιάνο σπίτι τους, εκείνος μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει μία εξαιρετική συλλογή με πιάνα. Το κόστος μάλιστα του κάθε ένα από αυτά υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 54.000 ευρώ.

Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει. Πού μένει ο Κιμ Γιονγκ Ουν; Η απάντηση είναι απλή. Σε ένα από τα 17 παλάτια που είναι διασκορπισμένα σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Κορέας. Μερικές φορές ωστόσο, μένει και το ιδιωτικό του νησί.

Και όλα αυτά τη στιγμή που, με βάση τα στοιχεία του 2008 (τα μόνα που έχουν δημοσιοποιηθεί), ο στρατιωτικός προϋπολογισμός ήταν 7,3 εκατ. ευρώ

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook