Η Αλ Κάιντα αποκαλύπτει πώς εμπνεύστηκε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου

η-αλ-κάιντα-αποκαλύπτει-πώς-εμπνεύστη-327546

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, που έπεσε νεκρός από τα πυρά Αμερικανών πεζοναυτών τον Μάιο του 2011 στο Πακιστάν, είχε εμπνευστεί τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στους Δίδυμους Πύργους από Αιγύπτιο πιλότο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού προπαγάνδας της Αλ Κάιντα «al – Masra», η ιστορία που κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις των τρομοκρατών στους Δίδυμους Πύργους αφορά την συζήτηση που είχε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν με συνεργάτες του για την ρίψη του αεροσκάφους της EgyptAir από τον συγκυβερνήτη στον Ατλαντικό ωκεανό. Το τραγικό γεγονός συνέβη στην πτήση 990 της EgyptAir από Λος Άντζελες προς Κάιρο, δύο χρόνια πριν τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους, στις 31 Οκτωβρίου του 1999.

Ο συγκυβερνήτης Gameel Al-Batouti έριξε το αεροσκάφος στον Ατλαντικό ωκεανό φωνάζοντας «Έχω εμπιστοσύνη στον Θεό» και παρέσυρε στον θάνατο 217 ανθρώπους, επιβάτες και πλήρωμα, οι μισοί εκ των οποίων ήταν Αμερικανοί.

Το περιοδικό προπαγάνδας της Αλ Κάιντα αναφέρει ότι σε σχετική συζήτηση που είχε με τους συνεργάτες του ο Οσάμα Μπιν Λάντεν δεν έδειξε ενδιαφέρον για τους λόγους που ώθησαν τον Αιγύπτιο πιλότο στο εγχείρημά του, αλλά ρώτησε: «Γιατί δεν το έριξε επάνω σε κοντινό κτήριο;».

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι το συμβάν με τον Αιγύπτιο πιλότο υπήρξε το γεγονός που ενέπνευσε τον τότε ηγέτη της Αλ Κάιντα να πραγματοποιήσει τις φονικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στους Δίδυμους Πύργους, όπου 2.996 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 6.000 τραυματίστηκαν.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook