Η Ένωση Γονέων Χανίων για την οδική ασφάλεια

η-ένωση-γονέων-χανίων-για-την-οδική-ασφ-139222

troxaio kalami 1Ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς των μαθητών, δημοσιοποίησε η Ένωση Γονέων Χανίων, για την οδική ασφάλεια και την μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων.

Αναλυτικά αναφέρει:

Αγαπητοί γονείς,

Είμαστε καθημερινά στους δρόμους. Τρέχουμε για τις δουλειές μας ,για τα δρομολόγια των παιδιών (ξέρετε…. μπαμπάδες και μαμάδες με τα πιτσιρίκια τους και αυτά του γείτονα  μαζί!)

Και είναι τόση η έννοια μας να προλάβουμε, που ξεχνάμε ότι ο κίνδυνος είναι εκεί ,στο δρόμο ,στη μικρή και στη μεγάλη διαδρομή.Και ξεχνάμε ότι, καθώς μιλάμε στο τηλέφωνο και ταυτόχρονα μαλώνουμε και τα παιδιά στο πίσω κάθισμα οι πιθανότητες  να εμπλακούμε σε ατύχημα είναι ακόμα περισσότερες.

Η τραγωδία στην άσφαλτο είναι πάντα ένα επίκαιρο θέμα. Δυστυχώς δεν παλιώνει.Οι συζητήσεις περισσεύουν για το αν  ήταν θανατηφόρο ή μη το ατύχημα ,σε ποια στροφή του δρόμου έγινε, αν γνωρίζαμε ή όχι το θύμα και ποιος έφταιγε. Ο δρόμος?  Ο άλλος??  Ο κακός καιρός  ή  ο κακός μας ο καιρός γενικότερα?!

Θα συμφωνήσουμε μάλλον ότι φταίνε όλα τα προηγούμενα με ανά  περίπτωση άλλη βαρύτητα. .Η  οδηγική  μας όμως συμπεριφορά μας  και η συναίσθηση του πόση συνευθύνη έχουμε, προκύπτει από την κυκλοφοριακή αγωγή μας .Είμαστε μέρος ενός κινούμενου όλου και το επηρεάζουμε και εκτιθέμεθα σε αυτό.

Τα παιδιά μας  είναι οι πεζοί και οι οδηγοί στους δρόμους του μέλλοντος. Είναι ευθύνη της Πολιτείας η κυκλοφοριακή αγωγή των πολιτών της και θα πρέπει οι γονείς να επιζητούμε τελειόφοιτους ,που θα έχουν κατακτήσει μέσα από το σχολείο  τη σωστή συμπεριφορά στους δρόμους.

Γνωρίζουμε ότι όταν ένα παιδί συμμετέχει σε μια δράση  μαθαίνει πολύ περισσότερα μέσω της βιωματικής διαδικασίας παρά όταν απλά είναι ακροατής ενός μαθήματος.

Από τις 15 Σεπτεμβρίου τρέχει ο 2ος Διεθνής  Μαθητικός και Φοιτητικός Διαγωνισμός  Πολυμέσων για την οδική ασφάλεια. Θα μπορούν λοιπόν μαθητές και σπουδαστές να στείλουν το δικό τους μήνυμα και να μας ευαισθητοποιήσουν να αλλάξουμε οδηγική συμπεριφορά .Και ψάχνοντας και ρωτώντας για να φτιάξουν κάτι μοναδικό,διαβάζουν ,μαθαίνουν,παίρνουν τόσες πληροφορίες που η συμμετοχή τους γίνεται δημιουργική αλλά και επιμορφωτική .

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ  είναι ο τίτλος του Διαγωνισμού.

Πάρτε πληροφορίες από τα σχολεία ή από το διαδίκτυο  και παρακινείστε τα παιδιά σας να φτιάξουν με την παρέα τους ένα βίντεο κλιπ,,μια αφίσα,ή ένα ηχητικό κλιπ με ειδικά έπαθλα για κάθε κατηγορία. Πληροφορίες  www.polentaspark.gr   τηλ  6939241906κ Πολέντα.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ …για να είναι οι δρόμοι μας,δρόμοι χαράς,δουλειάς,ταξιδιού και όχι λύπης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook