Η άγνωστη κόντρα καταξιωμένης ερμηνεύτριας με την Βουγιουκλάκη και την Μερκούρη | Photo

η-άγνωστη-κόντρα-καταξιωμένης-ερμηνε-300276

Η ερμηνεύτρια παραδέχεται σε συνέντευξη της πως υπήρχε πάρα πολύ μεγάλος ανταγωνισμός με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τη Μελίνα Μερκούρη

Στο περιοδικό People και στον Στέλιο Κοντέα μίλησε η Νάνα Μούσχουρι για το τραγούδι που έμελλε να σφραγίσει περισσότερο τη συνεργασία της με τον Χατζιδάκι και τον Γκάτσο, αυτό είναι το «Χάρτινο το φεγγαράκι», με το οποίο επιλέγει σήμερα να κλείνει κάθε συναυλία της. Η ίδια θα ομολογήσει: «Δεν ήμουν η πρώτη που το τραγούδησα. Δηλαδή είχε γραφτεί για το θεατρικό έργο Λεωφορείον ο Πόθος και ήταν η Μελίνα (Μερκούρη) που το πρωτοτραγούδησε. Το μοιράστηκα, σε όλη μου τη ζωή, μαζί της!».

Αν και τυπικά δεύτερη ερμηνεύτρια στο «Χάρτινο το φεγγαράκι», θα είναι πρώτη στα θρυλικά «Παιδιά του Πειραιά». Η ίδια θυμάται: «Ο Μάνος καθόταν στο πιάνο γεμάτος οίστρο και δημιουργική ζωντάνια, με το τσιγάρο στο τασάκι και τον καφέ δίπλα. […] “Τι στέκεσαι;” μου είπε. “Έλα κοντά. Έχουμε δουλειά!”. Και αμέσως μου ζήτησε να αρχίσω να τραγουδώ μαζί του τα πρώτα μέτρα μιας μελωδίας που δημιούργησε ακριβώς εκείνη τη στιγμή – μια μελωδία ολόδική του, κι όμως τόσο λαϊκή, χαρούμενη και γλυκόπικρη, σαν τη χαρά της ζωής. “Και τώρα πες: Απ’ το παράθυρό μου στέλνω…” με παρότρυνε αδημονώντας. Κι έπειτα “Θαυμάσια! Θαυμάσια!” αναφωνούσε καθώς με άκουγε να τον σιγοντάρω. Κι όταν βεβαιώθηκε ότι αυτό ήταν, ότι είχε πια ανακαλύψει το τραγούδι που του έλειπε, έτρεξε να τηλεφωνήσει στη Μελίνα και τον Ντασέν, που θα κατέφθανε λίγο αργότερα μαζί της, με το σακάκι πάνω από τις παντόφλες του. Καθίσαμε όλοι γύρω από το πιάνο και ο Μάνος έπαιξε το “Ποτέ την Κυριακή”, ενώ ο Ντασέν γελούσε κοιτάζοντάς τους πίσω από το κάδρο που σχημάτιζε με τα δάχτυλά του, όπως συνηθίζουν οι σκηνοθέτες».

Εκ των υστέρων, θα παραδεχτεί ότι υπήρχε πάρα πολύ μεγάλος ανταγωνισμός με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τη Μελίνα Μερκούρη για τα τραγούδια του Μάνου: «Ο Μάνος ήταν το κέντρο και όλες ξεροσταλιάζαμε ποιος θα τραγουδήσει το ωραιότερο τραγούδι. Αλλά η καθεμία ήθελε να είχε την πρωτιά! Ότι εκείνη το τραγουδάει πρώτα!».

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook