Ηράκλειο | Ύποπτες πυρκαγιές σε απόσταση αναπνοής | Ολονύκτια επιχείρηση από την Πυροσβεστική

ηράκλειο-ύποπτες-πυρκαγιές-σε-απόστα-80813

pirkagies2011__mainΔύο ύποπτες πυρκαγιές κινητοποίησαν, τη νύχτα, την Πυροσβεστική Υπηρεσία που με ισχυρές δυνάμεις έσπευσε στην περιοχή της Μεσσαράς, αρχικά για μία μικρή φωτιά και στην πορεία για μία δεύτερη μεγαλύτερη εστία που προκάλεσε σημαντική απώλεια δασικής έκτασης.

Όλα ξεκίνησαν 10 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα όταν η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για μία φωτιά σε περιοχή, περίπου μισό χιλιόμετρο πριν την Αγία Βαρβάρα. Τρία πυροσβεστικά οχήματα με έξι υπαλλήλους έσπευσαν και έσβησαν τη φωτιά στη 01.40. Απολογισμός: δύο στρέμματα γεωργικής και δύο χορτολιβαδικής έκτασης.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς, ξέσπασε και μία δεύτερη φωτιά, με πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις αυτή τη φορά, που σήμανε συναγερμό στην Υπηρεσία. Περίπου 1 χιλιόμετρο μακριά από την πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε η δεύτερη, καίγοντας δασική και γεωργική έκταση, ενώ οι φλόγες απείλησαν και την ξυλαποθήκη Σηφάκη που βρίσκεται στην περιοχή, χωρίς ευτυχώς να τη φθάσουν, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των 20 πυροσβεστών που έφθασαν με οκτώ πυροσβεστικά οχήματα και των δύο πεζοπόρων ομάδων.

Η φωτιά βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο, ενώ μεγάλος είναι ο απολογισμός: 45 στρέμματα δασικής έκτασης και 5 γεωργικής αποτεφρώθηκαν.

Πηγή: cretalive

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook