Ηράκλειο | «Όχι στην επίταξη, όχι στην απεργία»

ηράκλειο-όχι-στην-επίταξη-όχι-στην-α-64229

olme-synodos-proedrwn-praxikopima_15-5-13Μια ρεαλιστική απόφαση που λέει «όχι στην επίταξη, όχι στην απεργία», αλλά προκρίνει άλλες εναλλακτικές μορφές κινητοποιήσεων, υπερψηφίστηκε στη χθεσινή γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Οι καθηγητές του νομού αποφάσισαν κατά πλειοψηφία ότι αν ψήφιζαν την πρόταση της Ομοσπονδίας τους για απεργία μέσα στις Πανελλαδικές εξετάσεις, θα έπρεπε μετά και να υποστηρίξουν έμπρακτα την απόφαση του αυτή, μπλοκάροντας τις εξετάσεις.

Έτσι κατέληξαν στην πρόταση για άλλες μορφές αγώνα που αποκλείουν τις απεργίες σε αυτή τη φάση, η οποία κατέβηκε από ομάδα ανεξάρτητων καθηγητών και όχι από κάποια παράταξη.   Σε μια από τις μαζικότερες γενικές συνελεύσεις του τοπικού σωματείου των καθηγητών, οι εκπαιδευτικοί αντάλλαξαν απόψεις και μοιράστηκαν τις αγωνίες τους για τα ακόμα δυσκολότερα που φαίνεται πως έρχονται…

Υπέρ της απεργίας το Ρέθυμνο

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου επίκυρωσε την πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργία και πρόταση να μην πειθαρχήσουν στην επίταξη, αν και αυτό το κομμάτι της απόφασης δεν έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία.

Δεν απεκλείεται όμως αν αύριο η ΟΛΜΕ λάβει την απόφαση να μην ανταποκριθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί στην επιστράτευση ,να εφαρμοστεί κανονικά.

Την Πέμπτη η συζήτηση της ένωσης γονέων

Κάλεσμα στα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, και τα 15μελή Συμβούλια των μαθητών απευθύνει η Ένωση γονέων και κηδεμόνων του δήμου Ηρακλείου να συμμετάσχουν σε σύσκεψη την Πέμπτη 16 Μάη 2013 ώρα 19.00 στην αίθουσα Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου (Ανδρόγεω).

Θέμα συζήτησης η επιστράτευση των καθηγητών, και «το τι  σχολείο θέλουμε» όπως αναφέρεται.

 

Πηγή : Νέα Κρήτη

 

 

 

 

One thought on “Ηράκλειο | «Όχι στην επίταξη, όχι στην απεργία»

  1. Μεθόδευσαν τη σύγκρουση με τους καθηγητές. Ποιά η απάντηση?
    Εκτίμησαν λοιπόν ότι είναι απαραίτητη μια μετωπική σύγκρουση ιδικά μέσα στις εξετάσεις για να πετύχουν, ελπίζουν, την καθοριστική κυριαρχία τους επί της Ελληνικής κοινωνίας.
    Τα αρρωστημένα μυαλά των διεφθαρμένων και υποταγμένων στις επιλογές ξένων κέντρων εξουσίας, μεθόδευσαν και υλοποιούν το καταλυτικό κατά την άποψή τους κτύπημα που θα προσδιορίσει τη σχέση μεταξύ εξουσιαστών από τη μια μεριά, και του ήδη εξαθλιωμένου Έλληνα πολίτη από την άλλη.
    Όπως ακριβώς οι τρομοκράτες επιλέγουν τον στόχο τους ανάλογα με το μήνυμα που θέλουν κάθε φορά να στείλουν σε συγκεκριμένους παραλήπτες.
    Αφού σκόπιμα ανακαίνισαν τώρα τα μεγάλα προβλήματα των εκπαιδευτικών, ήταν σίγουροι για τη δυναμική αντίδρασή τους μέσα στις εξετάσεις. Είχαν έτοιμο το τρομοκρατικό τους κτύπημα, και όλο το διεφθαρμένο σύστημα μαζί επιτίθεται στον δήθεν ανεύθυνο εκπαιδευτικό που δεν σκέφτεται τον κόπο και την αγωνία των νέων, και παράλληλα τον τρομοκρατούν με απόλυση τη ίδια στιγμή, αν απεργήσει. Ελπίζουν στην χωρίς όρους υποταγή του, και είναι αυτό που θα καθορίσει και την άνευ όρων υποταγή ολόκληρης της Ελληνικής Κοινωνίας.
    Το μήνυμα βέβαια απευθύνεται στον Ελληνικό λαό γενικότερα, και έλαχε ο κλήρος στον εκπαιδευτικό να επιλέξει το περιεχόμενο του.
    Οι επιλογές για αυτόν είναι δύο: α) υποτάσσεται στους εκβιασμούς, απεμπολώντας δικαιώματα, αξιοπρέπεια, ελευθερία,…… και αποδέχεται να είναι το όχημα για να ολοκληρώσουν οι εξουσιαστές τα σχέδιά τους. β) δημιουργεί τις προϋποθέσεις να τρομοκρατηθεί ο Τρομοκράτης δίνοντας το δικαίωμα στο πολίτη να ελπίζει και να συνεχίσει να αγωνίζεται για μια ανθρώπινη κοινωνία.
    Ελπίζω ότι θα κάνει το χρέος του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook