Ηράκλειο | Στο σκαμνί οι 27 για την υπόθεση της παραλιακής

ηράκλειο-στο-σκαμνί-οι-27-για-την-υπόθεσ-141586

seferi_paraliaki_apokleismosΉρθε η ώρα για να αποδοθούν ευθύνες για την πολύπαθη παραλιακή λεωφόρο  και το έργο που έγινε στην παραλιακή της Αλικαρνασού σε συνδυασμό με το σκάνδαλο της οδού Σεφέρη. Η πρώτη ,μιας σειράς από δίκες που αναμένεται να ακολουθήσουν , έχει οριστεί να γίνει σήμερα στο Α’ Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου με κατηγορούμενους συνολικά 27 άτομα!

Ούτε λίγο ούτε πολύ στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν έκτος από τον  πρώην δήμαρχο Αλικαρνασού, το σύνολο των μελών του δημοτικού συμβουλίου του πρώην δήμου, ο πρώην περιφερειάρχης, ο τότε διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ , ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών του οργανισμού , ο εργολάβος, αλλά και ο τότε προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας.

Σύμφωνα με το βούλευμα οι 27 κατηγορούνται για πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις- η υπόθεση έχει διαχωριστεί από τις διώξεις για κακουργήματα και είναι στην ανάκριση- και καλούνται να δικαστούν ως υπαίτιοι ότι:

«Στη θέση «Θαλασσινά» της νέας Αλικαρνασού σε μη επακριβώς προσδιορισμένο χρόνο κείμενο πάντως εντός του χρονικού διαστήματος από την Άνοιξη έως το Φθινόπωρο του 2009 από κοινού ενεργούντες με κοινό δόλο και κατόπιν συναπόφασης με περισσότερες πράξεις και παραλείψεις τοςυ τέλεσαν πλειονα του ενός εγκλήματα» που αφορούσαν στο έργο «ανάπλαση παραλιακού μετώπου του δήμου νέας Αλικαρνασού». Το οποίο και είχε ως αντικείμενο την κατασκευή του τμήματος από τον Κατσαμπά στη Ν.Αλικαρνασού.

Οι κατηγορίες αφορούν την κατασκευή του έργου στον αιγιαλό χωρίς την απαιτούμενη άδεια και παραχώρησης χρήσης προκαλώντας με πρόθεση υποβάθμιση του περιβάλλοντος χωρίς άδεια.

Όπως είναι γνωστό και το επισημαίνει το βούλευμα το έργο εκτελέστηκε χωρίς μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ενώ γίνεται αναφορά για το παράνομο κλείσιμο της Σεφέρη (έχει ήδη ανοίξει τώρα).

Πάντως δεν αποκλείεται η δικη να πάρει αναβολή καθώς οι περισσότεροι των κατηγορούμενων σήμερα είναι υποψήφιοι στις εκλογές σε διάφορους συνδυασμούς!

Επίσης με άλλο βούλευμα καλείται να δικαστεί τον Ιούνιο ο πρώην δήμαρχος Αλικαρνασού για ψευδή καταμήνυση κατά του ιδιώτη που είχε ανακινήσει το θέμα.

 

Πηγή : cretalive.gr

One thought on “Ηράκλειο | Στο σκαμνί οι 27 για την υπόθεση της παραλιακής

  1. Να δημοσιεύετε όμως και τα ονόματα αφού είναι οι περισσότεροι εκ νέου υποψήφιοι για να γνωρίζουμε και ποιους ψηφίζουμε. Κι αυτό γιατί μπορεί να αθωωθούν ο Σ.Τσόκας (υποψήφιος περιφερειάρχης) ή ο Ε.Σισαμάκης (νυν αντιδήμαρχος Ηρακλείου και εκ νέου υποψήφιος με τον Κουράκη) και λοιποί, αλλά το έγκλημα που έγινε στο παραλιακό μέτωπο της Ν.Αλικαρνασσού (με δύο σ σας παρακαλώ), είναι ανεπανόρθωτο και ανεξάρτητο από την επανα-διάνοιξη (αν είναι σωστή η λέξη) της οδού Σεφέρη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook