Ηράκλειο | Σοκαρισμένοι οι επιχειρηματίες της Κρήτης από τη νέα αυτοκτονία

ηράκλειο-σοκαρισμένοι-οι-επιχειρημα-46482

aytoktonia3

«Γροθιά στο στομάχι» μιας κοινωνίας που βλέπει καθημερινά ανθρώπους να ωθούνται στα άκρα, αποτελεί η νέα αυτοκτονία του επιχειρηματία, Γιώργου Μαγούλιου, ιδιοκτήτη του κέντρου «Νίδα» στο Ηράκλειο.

Ο 66χρονος επιχειρηματίας εντοπίστηκε νεκρός  με μία σφαίρα στο κεφάλι, από τη σύζυγο και το γιο του μέσα στο γραφείο του νυχτερινού κέντρου κρητικής διασκέδασης που διατηρούσε κοντά στο Ηράκλειο. Όσοι τον γνώριζαν αναφέρουν ότι τα χρέη και η απειλή της κατάσχεσης απασχολούσαν τον άτυχο άνδρα.

Σοκαρισμένοι είναι και οι επιχειρηματίες της Κρήτης που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο 66χρονος επιχειρηματίας οδηγήθηκε στην κίνηση αυτή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλη Αλιφιεράκη:

«Οι αυτοκτονίες είναι κάτι που βλέπουμε συχνά τελευταία, αλλά δυστυχώς δεν σταματά. Είμαστε προβληματισμένοι. Τα στατιστικά στοιχεία έχουν δείξει ότι όσο αυξάνεται η ανεργία, αυξάνεται και η αυτοκτονικότητα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ Γιώργος Χατζηδάκης που αναφέρει ότι «έχουμε φτάσει στο σημείο ακόμη και οι αυτοκτονίες να είναι χθεσινά νέα. Φαίνεται ότι σοκάρονται οι συγγενείς, οι οικογένειες των θυμάτων, οι γνωστοί, οι συνάδελφοι και κανείς άλλος. Δυστυχώς δεν σοκάρονται η Πολιτεία και οι εκπρόσωποι της».

Aπέτρεψαν αυτοκτονίες

Καθημερινά σύμφωνα με τον κ. Αλιφιεράκη δεκάδες επιχειρηματίες επικοινωνούν με το Επιμελητήριο καθώς πολλούς η κρίση τους έχει «τσακίσει» οικονομικά και ψυχολογικά. Το Επιμελητήριο και άλλοι φορείς έχουν προσπαθήσει με πολλούς τρόπους να προσφέρουν βοήθεια -ακόμη και με τηλεφωνικές γραμμές ψυχολογικής στήριξης- αλλά οι επιχειρηματίες που πιέζονται δεν μιλάνε εύκολα. Θα πρέπει να υπάρξει κατανόηση και από το συγγενικό περιβάλλον σύμφωνα πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου καθώς συχνά οι συγγενείς και φίλοι, είναι οι πρώτοι που θα καταλάβουν ότι ένα πρόσωπο πιέζεται ασφυκτικά. Η βοήθεια του ειδικού είναι πάντα πολύτιμη σε αυτές τις περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη: «Έχουμε κατ’ επανάληψη στείλει συγκεκριμένες προτάσεις στην κυβέρνηση έτσι ώστε τουλάχιστον να απαλύνουμε την κατάσταση που βιώνουν οι εμποροβιοτέχνες. Υπάρχει και η γραμμή στήριξης στην οποία στον 1 χρόνο λειτουργία της έχουν απευθυνθεί έως 300 άτομα μέσω τηλεφωνημάτων, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά από όλη τη χώρα. Σε 4-5 περιπτώσεις χρειάστηκε ο ψυχολόγος να παρέμβει ώστε να αποτρέψει αυτοκτονίες. Έχει αποτρέψει την ενέργεια, σε τουλάχιστον 3 περιπτώσεις».

Ωστόσο λίγοι απευθύνονται στον ειδικό την ύστατη ώρα, λίγο πριν πάρουν μοιραίες αποφάσεις.

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη από την αρχή της κρίσης εκτιμάται ότι έχουν καταγραφεί 4.000 αυτοκτονίες στη χώρα μας και η Κρήτη είναι, αν όχι πρώτη, στις πρώτες θλιβερές θέσεις.

Αναστάτωση από την αυτοκτονία

Στην «τελευταία» αυτοκτονία επιχειρηματία πάντως, το πτώμα του άτυχου 66χρονου άνδρα φαίνεται πως εντόπισαν χθες η σύζυγος και ο γιος του μέσα στο γραφείο του νυχτερινού κέντρου κρητικής διασκέδασης που διατηρούσε εδώ και χρόνια σε τουριστική περιοχή κοντά στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες και μαρτυρίες συγγενών του άτυχου άνδρα ο ίδιος έθεσε τέρμα στην ζωή του μη μπορώντας να αντέξει το οικονομικό αδιέξοδο.

Όπως οι ίδιοι τονίζουν το τελευταίο διάστημα επιχειρούσε εναγωνίως να προχωρήσει σε ρύθμιση των χρεών του χωρίς ωστόσο να το καταφέρει. Εμφανιζόταν απεγνωσμένος στην σκέψη και μόνο μιας πιθανής κατάσχεσης , όπως επισημαίνουν οι ίδιοι και αποδίδουν σε αυτά τα προβλήματα την απόφαση του να θέσει τέρμα στη ζωή του.

Στο σημείο βρέθηκε η αστυνομία που καλείται να διερευνήσει την υπόθεση, ενώ κατά πληροφορίες η σφαίρα που προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου επιχειρηματία προέρχεται από μικρό όπλο τύπου στυλό.

 

Πηγή: neakriti

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook