Ηράκλειο | Σε πύρινο κλοιό η πόλη | Πέντε μέτωπα, μία προσαγωγή

ηράκλειο-σε-πύρινο-κλοιό-η-πόλη-πέντε-39165

foties1Οι Πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν τα 5 μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη – Στα σημεία ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής – Δραματική έκκληση του Περιφερειακού Διοικητή Κρήτης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

Ξυπνά για ακόμη μία φορά ο εφιάλτης των πυρκαγιών στο Ηράκλειο.

Φωτιά εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι στους Αθανάτους, λίγο έξω από το Ηράκλειο, όπου οι φλόγες βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής από σπίτια. Η φωτιά έκαψε το ρέμα που περνά μέσα από τον οικισμό και κυρίως καλάμια. Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση καθώς η φωτιά «πέρασε» από την πλευρά του ΠΑΓΝΗ.

Στην περιοχή Σταυράκια απειλήθηκαν σπίτια, ενώ οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών! Αδύνατη ήταν, νωρίτερα, η διέλευση οχημάτων λόγω του εκτεταμένου καπνού, ενώ αστυνομική δύναμη έσπευσε στο σημείο προκειμένου να ρυθμίσει την κυκλοφορία. Στα δύο σχολεία στις Βούτες έσπευσαν  έντρομοι οι γονείς για να παραλάβουν τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο….

Να σημειωθεί ότι η περιοχή των Βουτών και των Σταυρακίων είναι χωρίς ρεύμα  και χωρίς νερό!

Να κλείσουν καλά πορτοπαράθυρα, να μαζέψουν κουρτίνες και εύφλεκτα υλικά από τις αυλές και να καταβρέχουν με νερό τις αυλές συμβουλεύει ο περιφερειακός διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών,κ.Δαμουλάκης, που χαρακτηρίζει την κατάσταση ακόμη ανεξέλεγκτη. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει, ευτυχώς, αναφορά για καμένο σπίτι.

fotiairakleio

Φωτιά εκδηλώθηκε και στον τουριστικό Ανισαρά Χερσονήσου καθώς και την περιοχή του Τομπρούκ. 

Απώλειες υπήρξαν στο ζωικό κεφάλαιο, ενώ κάηκαν δύο αγροικίες και ένα σπίτι υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές.

Αξιωματικοί της πυροσβεστικής ερευνούν το ενδεχόμενο εμπρησμού και ήδη έχει εντοπιστεί ύποπτος ο οποίος θα προσαχθεί για να δώσει εξηγήσεις.

Παράλληλα γίνεται έκκληση σε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και κανείς να μην ανάψει φωτιάς. Στις Βασιλειές, είναι σε εξέλιξη η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 11:00, η οποία, μέχρι στιγμής, δεν απειλεί σπίτια, ενώ στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου αναμένεται να προσαχθεί ένας ύποπτος για εμπρησμό.

Νεότερα σε λίγο

Με πληροφορίες από prismanews, cretalive

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook