Ηράκλειο | Πυροβολούν στα σχοινιά για να κλέψουν τα δοχεία με το πετρέλαιο που κρέμονται στα 20 μέτρα!

ηράκλειο-πυροβολούν-στα-σχοινιά-για-ν-66724

petrelaioΔιαρκώς νέους τρόπους για να κλέβουν πετρέλαιο από τους Δήμους του Ηρακλείου εφευρίσκουν οι επιτήδειοι, επιστρατεύοντας όλη τη …δημιουργικότητα και τη φαντασία τους!

Το ακριβό πετρέλαιο και η οικονομική κρίση, έχουν φέρει σε απόγνωση τους δήμους, οι οποίοι, μαζί με όλα τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν, προσπαθούν να εφεύρουν τρόπους, προκειμένου να το προστατεύσουν από την ανεξέλεγκτη δράση κλεφτών, οι οποίοι δε διστάζουν, με περισσό θράσος, να τρυπώνουν σε εργοτάξια και να κλέβουν από πετρέλαιο μέχρι βαριά μηχανήματα.

Μία μέθοδος την οποία εφαρμόζουν τελευταία σε εργοτάξια του νομού Ηρακλείου, είναι, μόλις τελειώσει η βάρδια και λίγο πριν αποχωρήσουν τα συνεργεία, να «στραγγίζουν» το πετρέλαιο σε μεγάλα δοχεία, και μετά με γερανούς να το σηκώνουν ψηλά, ώστε να είναι ασφαλές κατά τη διάρκεια της νύχτας και να το κατεβάζουν το πρωί, γεμίζοντας τα μηχανήματα.

Τα… αιωρούμενα δοχεία, έκριναν οι υπεύθυνοι, θα σταματούσαν τη δράση των κλεφτών. ‘Άλλωστε πώς να κλέψεις ένα τεράστιο δοχείο, το οποίο βρίσκεται σε ύψος 20 και 30 μέτρων;

Κι όμως. Οι δράστες βρήκαν λύση και σε αυτό, με τη μέθοδο του… πυροβολισμού! Τουλάχιστον αυτό εφάρμοσαν σε πρόσφατη κλοπή. Πυροβόλησαν δηλαδή το δοχείο που βρισκόταν στον αέρα, και «συνέλεξαν» το πολύτιμο υγρό, βάζοντας κάτω από το τρεχούμενο πετρέλαιο, τα δικά τους βαρέλια!

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο κάτι που προβληματίζει την τοπική αστυνομία, η οποία με ελέγχους προσπαθεί να προλάβει το φαινόμενο, ωστόσο είναι αδύνατο να γίνονται περιπολίες σε κάθε εργοτάξιο, την ώρα που και η εφευρετικότητα των δραστών, φαίνεται αστείρευτη…

Πηγή: cretalive

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook