Ηράκλειο | Οχτώ Κόμβοι στο Επαρχιακό Δίκτυο στην ενδοχώρα | Αρναουτάκης: «Προτεραιότητα μας η οδική ασφάλεια της Κρήτης»

ηράκλειο-οχτώ-κόμβοι-στο-επαρχιακό-δί-82957

arnaoutakis dromoiΥπογράφηκε σήμερα η σύμβαση κατασκευής του τελευταίου υποέργου 1.180.000 που αφορά τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Κρήτης, συνολικού προϋπολογισμού 30.000.000 ευρώ. Το υποέργο του οποίου η σύμβαση υπογράφηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και την ανάδοχη εταιρία «Νότος Κατασκευαστική Α.Ε.» αφορά τη βελτίωση  των διασταυρώσεων-κόμβων σε 8 θέσεις του επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Ηρακλείου. Παράλληλα σε εξέλιξη είναι τα άλλα υποέργα συνολικού προϋπολογισμού 28.000.000 και τα οποία εκτελούνται σε όλες τις περιφερειακές ενότητες Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου και αφορούν : κατασκευή νέων αντιολισθηρών ταπήτων, διαγράμμιση οδοστρωμάτων, αντικατάσταση παλαιών και τοποθέτηση νέων πινακίδων σήμανσης και παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων σε όλο το επαρχιακό δίκτυο της Κρήτης.

Το έργο του οποίου η σύμβαση υπογράφηκε σήμερα (προϋπολογισμού 1.180.000 ευρώ) αφορά την βελτίωση, κατασκευή και κόμβων:

1.Κόμβος στη συμβολή των οδών Αυλή-Ινι-Σχοινιάς,(οικισμός Ίνι).

2.Κόμβος Μοίρες-Μάταλα και Σίβα-Καμηλάρι

3.Κόμβος στη συμβολή των οδών Πετροκεφάλι-Πιτσίδια και Πετροκεφάλι-Σίβα (θέση Αγία Μαρίνα)

4.Κόμβος στην Κ.Πουλιά (συμβολή των οδών προς Άνω Πουλιά, προς Άνω Καστελιανά και δημοτικών δρόμων)

5.Κόμβος στη διακλάδωση προς το Ι.Τ.Ε. (κόμβος επ.οδ.Ηρακλείου-Βουτών περί τη χ.θ. 3+750)

6.Κόμβος Φαιστού με δρόμο προς Πιτσίδια (Φαιστός-Πετροκεφάλι-Πιτσίδια)

7.Κόμβος Κυλιστού.

8.Κόμβος οικισμού Αμιρά.

Η κατασκευαστική εταιρία, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε, θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο σε 10 μήνες. Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης μεταξύ Περιφερειάρχη και Κατασκευαστικής εταιρίας ήταν ο Γιώργος Παπαδάκης και η Καίτη Γερονυμάκη Δ/ση Τεχνικών Έργων.

Είναι ένα ακόμα σημαντικό έργο, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης  « για την ολοκλήρωση της πρώτης εργολαβίας  για την οδική ασφάλεια της Κρήτης έχει ξεκινήσει πριν από ένα χρόνο ο διαγωνισμός  για την οδική ασφάλεια 30.000.000,00 προϋπολογισμού  και υπογράψαμε την τελευταία σύμβαση  με προϋπολογισμό 1.180.000,00. Παράλληλα προετοιμαζόμαστε  για τις μελέτες που πρέπει να είναι έτοιμες ούτως ώστε μέχρι τέλους του χρόνου να έχουμε ολοκληρώσει ένα ακόμα μεγάλο έργο  για να μπορεί να ενταχθεί  από τον νέο χρόνο σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα». Με το στόχο αυτό, πρόσθεσε, « θέλουμε να διασφαλίσουμε   την οδική ασφάλεια στο επαρχιακό δίκτυο και εκτιμούμε ότι μπορούμε να έχουμε έτοιμες μελέτες  που θα ξεπερνούν τα 50.000.000,00 μέχρι τέλους του χρόνου. Εκτός από τις υπηρεσίες μας  αυτή τη περίοδο ολοκληρώνει και η ΕΓΝΑΤΙΑ  αρκετές μελέτες σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης.  Η ολοκληρωμένη πρόταση μας θα είναι κοντά στα 50.000.000,00 ούτως ώστε από το ξεκίνημα της νέας περιόδου να μπορούμε να εντάξουμε ένα ακόμα έργο στην οδική ασφάλεια γιατί το μεγάλο πρόβλημα στην Κρήτη είναι η οδική ασφάλεια  εμείς έχουμε την ευθύνη στο επαρχιακό δίκτυο και με αυτήν την ευθύνη αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην οδική ασφάλεια και κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια  για να ολοκληρώνουμε μελέτες αλλά να ολοκληρώνουμε και έργα. Το έργο των 30.000.000,00 θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλους  του χρόνου  και αμέσως μετά θα ξεκινήσει το νέο έργο πιστεύω μέχρι την άνοιξη του 2014 η νέα οδική ασφάλεια για το επαρχιακό δίκτυο της Κρήτης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook