Ηράκλειο | Νέες συλλήψεις για το κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών

ηράκλειο-νέες-συλλήψεις-για-το-κύκλωμ-66436

astynomia5Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών, το οποίο δρούσε σε διεθνές επίπεδο, με επίκεντρο το αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Υπενθυμίζουμε ότι Στα χέρια της αστυνομίας, βρίσκεται από χθες ένας 29χρονος Ρουμάνος, ηγετικό μέλος του κυκλώματος αλλά και ένας συνεργός του.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία:  «Μετά τη σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών στο Αεροδρόμιο του Ηρακλείου, συνελήφθη στην Κυψέλη Αττικής, ακόμη ένας αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος κατείχε ηγετική θέση στην οργάνωση.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, αστυνομικοί του Τμήματος Αλλοδαπών Αθηνών, πραγματοποίησαν έρευνα, χθες (07.08.2013) το πρωί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 29χρονου, στην περιοχή της Κυψέλης Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Εξήντα δύο (62) φωτοαντίγραφα ταυτοτήτων,

Τρείς (3) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

Μία (1) συσκευή πλαστικοποίησης εγγράφων,

Δύο (2) σκληροί δίσκοι και

Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση, προέκυψε ότι οι δύο διακινητές, υπήκοοι Ρουμανίας, είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης με συγκεκριμένη δομή και δράση, διευκολύνοντας την έξοδο από τη χώρα σε μη νόμιμους μετανάστες προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ο 29χρονος ομοεθνής τους, κατείχε ηγετική θέση, προμηθεύοντας τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ο 29χρονος, με εντολή του κ. Ανακριτή Αθηνών κρατείται στο Τμήμα Αλλοδαπών Αθηνών και θα μεταφερθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου, προκειμένου ολοκληρωθεί η προανάκριση, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook