Ηράκλειο | Λιγότεροι επισκέπτες στην Κνωσό τον Απρίλιο

ηράκλειο-λιγότεροι-επισκέπτες-στην-κ-86147

Ούτε τα μινωικά ανάκτορα της Κνωσού αλλά ούτε και τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι του Ηρακλείου συνολικότερα, δεν κατάφεραν τον περασμένο Απρίλιο να ακολουθήσουν την τεράστια αύξηση στην επισκεψιμότητά τους που κατέγραψαν τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι σε πανελλαδικό επίπεδο.

knososΣυγκεκριμένα, την Κνωσό επισκέφτηκαν τον Απρίλιο 28.366 άτομα, αριθμός μειωμένος κατά 1,4% σε σχέση με τον Απρίλιο του ’12, ενώ στην Φαιστό, η αντίστοιχη μείωση έφτασε το 3,7%.

Την ίδια ώρα, σε πανελλαδικό επίπεδο, οι επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων αυξάνονταν κατά 32,2%.

Εντυπωσιακή είναι η αύξηση των επισκεπτών στις Μυκήνες, όπου ο κόσμος τριπλασιάστηκε! (47.310 επισκέπτες σε σχέση με τους 16.861 τον Απρίλιο του ’12, αριθμοί που αντιστοιχούν σε αύξηση 180,6%). Την ίδια ανοδική τάση ακολούθησαν όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι στην Πελοπόνησσο.

knossosΣτο Ηράκλειο, κατ’ αντιστοιχία, μειώθηκαν και οι επισκέπτες στα μουσεία. Στο 20,3% υπολογίζει η Στατιστική Υπηρεσία τη μείωση αυτή, την ώρα που η επισκεψιότητα των μουσείων όλης της Ελλάδας κατέγραφε αύξηση 19,1%!

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αυτή η πτώση σημειώθηκε τον μήνα Απρίλιο, όταν στην Κρήτη,  οι αφίξεις τουριστών ήταν αυξημένες σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, απ’ ότι φαίνεται, εκείνοι που επέλεξαν να επισκεφθούν το λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού ήταν λιγότεροι.

Απλά έτυχε ή κακό marketing;

Δείτε ΕΔΩ όλα τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Στατιστική Υπηρεσία

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook