Ηράκλειο | ΕΛΜΕ: Στήριξη των μαθητικών κινητοποιήσεων

ηράκλειο-ελμε-στήριξη-των-μαθητικών-κ-181703

katalipseisΕ! δάσκαλε θα αφήσεις μόνα τα παιδιά; Το ξέσπασμα των μαθητών σ’ όλη τη χώρα και στην περιοχή μας, αποτελεί μια κραυγή αγωνίας  της μαθητικής νεολαίας, του ανθού της ελληνικής κοινωνίας για το μέλλον για το οποίο την προετοιμάζουν. Με αυτό τον τρόπο ξεκινά το κείμενο της η ΕΛΜΕ Ηρακλείου αναφερόμενη στις κινητοποιήσεις των μαθητών.

Ένα μέλλον, συνεχίζει,  που οι μαθητές του γυρίζουν την πλάτη, γιατί έχουν αντιληφθεί πια, ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του νέου Λυκείου, ότι αποτελούν τα θύματα της τράπεζας θεμάτων, της ανεξάντλητης ύλης-παπαγαλίας και των εξαντλητικών ρυθμών στο σχολείο.

Γιατί βλέπουν να λείπουν από τα διπλανά θρανία συμμαθητές τους που δεν «έπαιρναν τα γράμματα» και οδηγήθηκαν στις φτηνές καταρτίσεις,  ιδιωτικές ή δημόσιες, αλλά πληρωμένες με τη δουλειά (μαθητεία τη λένε) των ανήλικων παιδιών. Καταρτίσεις δια βίου, σε ένα βίο ανεργίας και φτώχειας, σε ένα βίο χωρίς σταθερή δουλειά και χωρίς δικαιώματα.

Αυτή η κραυγή ανεξάρτητα αν εκφέρεται από τα εφηβικά στόματα συγκροτημένα, αν συνοδεύεται από υπερβολές και νεολαιίστικο εγωισμό, είναι γνήσια και σωστή.

Αυτή η κραυγή  απουσιάζει σκόπιμα από το δημόσιο διάλογο . Δεν συζητούνται τα ουσιαστικά προβλήματα αλλά η μορφή κινητοποίησης , η δήλωση του Υπουργού , ακόμα και ότι ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ «δεν πρέπει να συζητάει παιδαγωγικά θέματα γιατί ήταν νοσηλευτής!!!!» κατά δήλωση του άσχετου Υπουργού μας.

Αυτό το δίκιο των μαθητών αποτελεί και ένα προσκλητήριο για μας τους μεγάλους, τους καθηγητές τους, τους γονείς τους. Ένα κάλεσμα αγώνα ενάντια στην έξωση του μαθητικού πληθυσμού από το Λύκειο, για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, για το δικαίωμα στη μόρφωση.

Συνάδελφοι

Η μαθητική φωνή έρχεται να συναντηθεί με τη δική μας αγωνία για το ρόλο που μας επιφυλάσσεται σ’ αυτό το σχολείο. Το ρόλο του διεκπεραιωτή της ύλης, που καθημερινά «τρέχει» να παραδώσει σελίδες από τα βιβλία, το ρόλο του διανομέα και διορθωτή-βαθμολογητή θεμάτων χωρίς παιδαγωγική ελευθερία, χωρίς δικαιώματα .

Και ασφαλώς το ρόλο του εκπαιδευτικού που θα αποδεχτεί να αντικατασταθεί το «δημόσια» με ακόμα περισσότερο ιδιωτική, το «δωρεάν» με χορηγίες και πληρωμή από τη τσέπη των γονιών και το «παιδεία» με αμορφωσιά.

Ενάντια σε αυτό το μέλλον χρειάζεται να ενωθούμε και να αγωνιστούμε.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ-ΓΟΝΕΙΣ-ΜΑΘΗΤΕΣ .

 

Πηγή : neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook