Ηράκλειο | Ελευθερώνουν τα όρνεα και διεκδικούν μια θέση στο βιβλίο Γκίνες!

ηράκλειο-ελευθερώνουν-τα-όρνεα-και-δι-68342

gypasΕκδήλωση απελευθέρωσης 10 τουλάχιστον όρνιων – γυπών (σπάνιο και προστατευόμενο είδος της ελληνικής ορνιθοπανίδας) θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί, στις 11:30 π.μ. στις Αρχάνες.

Το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων – ΕΚΠΑΖ έχει κάνει αίτηση να ενταχθεί στο Βιβλίο Guinness World Records μιας και θα αποτελέσει την μεγαλύτερη μαζική απελευθέρωση όρνιων που έχει γίνει ποτέ παγκοσμίως.

Όλοι οι Γύπες βρέθηκαν δηλητηριασμένοι ή τραυματισμένοι στην Κρήτη φιλοξενήθηκαν στο σταθμό Κρήτης και αποθεραπεύτηκαν πλήρως στην Αίγινα.

Το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων -ΕΚΠΑΖ- αποτελεί το πρώτο και μεγαλύτερο κέντρο περίθαλψης αγρίων ζώων στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο και είναι το μοναδικό κέντρο παγκοσμίως που περιθάλπει όλα τα είδη άγριας πανίδας.

Για την διευκόλυνση όσων δεν έχουν μεταφορικό μέσο θα υπάρχουν λεωφορεία μεταφοράς από το Ηράκλειο (Πλατεία Ελευθερίας, στο άγαλμα Βενιζέλου με ώρα εκκίνησης 10 και τέταρτο) προς το σημείο απελευθέρωσης, μια ευγενική χορηγία του Δήμου Αστερουσίων.

Μετά την επανένταξη στη πλατεία του χωριού θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική εκδήλωση από τον όμιλο ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗ και τσικουδιά.

Πηγή: e-artemis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook