Ηράκλειο | Δεκάδες εγκλωβισμένους διέσωσε η Πυροσβεστική | Ξεκινούν οι αντλήσεις υδάτων | Photos

ηράκλειο-δεκάδες-εγκλωβισμένους-διέ-202709

plimmirie hra 1«Πνίγηκε» το Ηράκλειο από τις χθεσινές καταιγίδες. Ποταμοί υπερχείλισαν, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν καλλιέργειες και σπίτια, ενώ η Πυροσβεστική κλήθηκε ακόμη … και με βάρκα να απεγκλωβίσει ανθρώπους που είχαν βγει στην ταράτσα για να γλιτώσουν από τον … ωκεανό του νερού

plimmirie hra 2Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, συνολικά διασώθηκαν 15 άτομα, ενώ απεγκλωβίστηκαν συνολικά 45 άτομα από σπίτια κι αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, περίπου 20 άτομα διασώθηκαν με βάρκες στην περιοχή των Μαλάδων, 15 άτομα από σπίτια στις Τρεις Βαγιές, τρία άτομα από αυτοκίνητο και δύο από τροχόσπιτο στην περιοχή του Καρτερού. Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε ακόμη για δύο άτομα στο Θραψανό και άλλα δύο στο Καστέλλι.

plimmirie hra 3Επίσης παρενέβη σε 25 περιπτώσεις κοπής δέντρων σε όλη την Κρήτη, 9 αντλήσεις νερού και 9 αφαιρέσεις αντικειμένων. Πολλές ήταν και οι κατολισθήσεις για τις οποίες ενημερώνονταν οι δήμοι και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας.

plimmirie hra 4Η σημερινή μέρα βρίσκει τη στάθμη των υδάτων πεσμένη και η Πυροσβεστική έχει ξεκινήσει ήδη την απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα κτίρια, ενώ η πρόγνωση του καιρού κάνει λόγω για ύφεση των φαινομένων ως το μεσημέρι.

 

Πηγή : cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook