Ηράκλειο | Βρίζουν και… δέρνουν τους Δημοτικούς αστυνομικούς | Πάνε στον εισαγγελέα

ηράκλειο-βρίζουν-και-δέρνουν-τους-δη-75779

dimotiki astynomia irakleio

Το κατώφλι του εισαγγελέα Ηρακλείου αναμένεται να περάσει την Τετάρτη η προϊσταμένη της Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου κ. Σοφία Μαθιουδάκη μετά τα περιστατικά που έχουν σημειωθεί με θύματα δημοτικούς αστυνομικούς.

Η κ. Μαθουδάκη αναμένεται να ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα ώστε οι δημοτικοί αστυνομικοί να μπορέσουν να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους.

Μεγαλύτερη πληγή αποδεικνύεται η παραλιακή λεωφόρος του Ηρακλείου, όπου επικρατεί χάος.

Μια πρώτη σκέψη είναι να ζητηθεί να πραγματοποιούν ελέγχους μικτά κλιμάκια στα οποία θα συμμετέχουν, εκτός από τη Δημοτική Αστυνομία, η Τροχαία κ.λπ.

Οι αλλαγές πάντως έχουν ζητηθεί, καθώς, όπως αναφέρουν οι δημοτικοί αστυνομικοί, η ζωή τους τίθεται συνεχώς σε κίνδυνο.

Άγριο βρίσιμο μέχρι και… ξύλο

Άθλιες συμπεριφορές, από άγριο βρίσιμο μέχρι και… ξύλο, βιώνουν πάρα πολύ συχνά στην προσπάθειά τους να κάνουν τη δουλειά τους οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου.

Θεωρώντας ότι πλέον, μετά από ένα ακόμη συμβάν, ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, οι δημοτικοί αστυνομικοί-θύματα τέτοιων συμπεριφορών θα προσφεύγουν στον εισαγγελέα και θα ζητούν την επιβολή του νόμου!

Με λίγα λόγια, προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους και σε πολλές περιπτώσεις καταλήγουν στο εφημερεύον νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Όπως μας λέει χαρακτηριστικά η προϊσταμένη της Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου κ. Σοφία Μαθιουδάκη, «συνάδελφος πήγε να βεβαιώσει πρόστιμο σε μία μοτοσυκλέτα και δέχτηκε μια χυδαία φραστική επίθεση.

Φυσικά και θα προσφύγουμε στον εισαγγελέα. Ήδη έχει ενημερωθεί για όλες τις επιθέσεις που δεχόμαστε καθημερινά. Γίνεται αναφορά. Και να ξέρουν ότι θα υποστούν τις συνέπειες όλοι»!

Οι δημοτικοί αστυνομικοί σχεδόν καθημερινά πλέον έρχονται αντιμέτωποι με διάφορους παραβάτες που αντιδρούν βίαια και θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

Σύμφωνα με την κ. Σοφία Μαθιουδάκη, «οι δημότες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι όπως κάποιοι διαμαρτύρονται γιατί δεν έχουν πού να σταθμεύσουν, κάποιοι άλλοι διαμαρτύρονται γιατί δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στην παραλιακή. Θέλουμε λοιπόν το σεβασμό τους, διότι για τους δημότες δουλεύουμε»…

Όπως λοιπόν καταγγέλλουν οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας στο Ηράκλειο, η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο, κυρίως στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

 

Πηγή: neakriti

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook