Ηράκλειο | Έφοδος σε αποθήκη με 16 παράνομους μετανάστες

ηράκλειο-έφοδος-σε-αποθήκη-με-16-παράνο-67491
IFΚύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών, που θα προωθούσε 16 Σύριους από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου σε όλη την Ευρώπη, εξαρθρώθηκε σήμερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Νέα Κρήτη».
Μπροστά σε μια αποθήκη ανθρώπινων ψυχών βρέθηκαν σήμερα αστυνομικοί οι οποίοι εισέβαλαν σε χώρο στα Καμίνια. Στο σπίτι εντοπίστηκαν άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά στοιβαγμένοι όπως-όπως στο χώρο.
Συγκεκριμένα επρόκειτο για 16 λαθρομετανάστες, ανάμεσά τους δύο ανήλικα αγοράκια, οι οποίοι θα προωθούνταν μέσω του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.
Μετά από την έφοδο των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου στο χώρο, περάστηκαν χειροπέδες στο διακινητή των αλλοδαπών.
Συνελήφθη ακόμη ένα άτομο ως φύλακας του σπιτιού και βοηθός του διακινητή μέσα στο οποίο έμεναν προσωρινά οι αλλοδαποί, στην πλειονότητά τους Σύριοι.
Τα συνολικά 18 άτομα – οι αλλοδαποί, ο διακινητής και φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος διακίνησης ανθρώπινων ψυχών και ο βοηθός του που είχε το ρόλο φύλακα – οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου έως ότου κινηθούν όλες οι διαδικασίες.
Την προανάκριση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, μετά από πληροφορίες της οποίας έφτασαν στα ίχνη του κυκλώματος και εξαρθρώθηκε.
Σύνδεση με το κύκλωμα των Χανίων 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία εκτιμά ότι οι συλληφθέντες του Ηρακλείου, συνδέονται με το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε στα Χανιά και την Αθήνα, την περασμένη εβδομάδα.

Υπενθυμίζουμε ότι μόνο στα Χανιά, τους τελευταίους δύο μήνες έχουν συλληφθεί 43 συνολικά άτομα για συμμετοχή στο κύκλωμα.

 

Φώτο: Νέα Κρήτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook