Έκανε εξορκισμό ο Πάπας; | Video

έκανε-εξορκισμό-ο-πάπας-video-68371

papasΗ κίνηση του Πάπα Φραγκίσκου να τοποθετήσει και τα δυο του χέρια στο κεφάλι ενός μικρού παιδιού και να προσευχηθεί έντονα για μερικά δευτερόλεπτα φούντωσε τις υποψίες για ένα ενδεχόμενο εξορκισμό από τον ίδιο τον Πάπα μπροστά στον τηλεοπτικό φακό.

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή που πέρασε, όταν μετά τη λειτουργία της Πεντηκοστής ο ποντίφικας πλησίασε μια ομάδα παιδιών που βρίσκονταν σε αναπηρικά αμαξίδια.

Ο τηλεοπτικός φακός συνέλαβε τον Πάπα να ακουμπά και τα δυο χέρια του στο κεφάλι ενός από τα παιδιά. Σύμφωνα με δημοσιογράφο τηλεοπτικού δικτύου που ήταν παρών στο περιστατικό η κίνηση αυτή του Πάπα έμοιαζε με πράξη εξορκισμού. Το κανάλι TV200 σε εβδομαδιαία εκπομπή του με τίτλο «Vade Retro,» απηύθυνε το ερώτημα σε μερικούς εξορκιστές για να επιβεβαιώσουν το γεγονός.

Στο βίντεο ο Πάπας φαίνεται ότι έχει σύντομη συζήτηση με τον ιερέα που βρίσκεται πίσω από το παιδί. Αμέσως μετά η έκφραση του ποντίφικα αλλάζει και τοποθετεί τα χέρια του στο κεφάλι του παιδιού.

«Οι εξορκιστές που είδαν το βίντεο δεν έχουν καμία αμφιβολία. Αυτή ήταν μια προσευχή για την απελευθέρωση από το κακό, μια ρεαλιστική σκηνή εξορκισμού» υποστηρίζει ο τηλεοπτικός σταθμός TV2000.

Όπως ήταν φυσικό τα όσα υποστήριξε το τηλεοπτικό κανάλι προκάλεσαν την αντίδραση του Βατικανού.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αγίας Έδρας π. Φεντερίκο Λομπάρντι διαβεβαίωσε ότι «ο Πάπας δεν προχώρησε σε εξορκισμό στη συγκεκριμένη περίπτωση». Αντιθέτως, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Βατικανού «είναι πάγια τακτική του Πάπα όταν βρίσκεται κοντά σε αρρώστους ή σε άτομα που έχουν ανάγκη, να προσεύχεται για τη σωτηρία των εμπερίστατων».

Ο εξορκισμός από την Εκκλησία ερμηνεύεται ως η απομάκρυνση του κακού πνεύματος από την ψυχή του ανθρώπου. Η δυνατότητα του εξορκισμού μεταδόθηκε από τον Ιησού Χριστό στους Αποστόλους και μέσω αυτών περνά σε άμεση διαδοχή στους επισκόπους που είναι οι διάδοχοι των Αποστόλων με άμεσους συνεργάτες σε αυτή την ειδική προσευχή τους κληρικούς.

Για αυτό το λόγο, η Εκκλησία εδώ και πολλούς αιώνες έχει καθιερώσει ειδική τελετουργία για τον εξορκισμό, ενώ σε κάθε Επισκοπή θα πρέπει να υπάρχει κληρικός ειδικά εκπαιδευμένος για να τελεί εξορκισμούς. «Δεν υπάρχουν θεατρικές κινήσεις, αλλά μεθοδικότητα, πίστη και συγκεκριμένες ευχές που διαβάζει ο ιερέας από συγκεκριμένο βιβλίο ευχών μαζί με τη χρήση αγιασμού και του σταυρού για την επιτυχή ολοκλήρωση της τελετουργίας του εξορκισμού» εξήγησε ο Bernd Hagenkord κληρικός του Βατικανού ειδικός σε θέματα εξορκισμού μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Αγίας Έδρας του Βατικανού.

 

Πηγή : real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook