Ηράκλειο | Άγκυρα στην Κρήτη για πλωτό νησί με εστιατόρια – καφέ

ηράκλειο-άγκυρα-στην-κρήτη-για-πλωτό-ν-835759

Πλώρη για το Λιμάνι του Ηρακλείου βάζει «Πλωτή Πολιτεία», προκαλώντας τρικυμία στους κλάδους εστίασης, καφέ και διασκέδασης στη πόλη . Όπως αποκαλύπτει το neakriti.gr από τις 21 Φεβρουαρίου η εταιρεία «Βusiness GMP» έχει καταθέσει φάκελο αδειοδότησης στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου για μόνιμη εγκατάσταση της πλωτής επιχείρησης επιδιώκοντας να φέρει τα πάνω-κάτω σε μια κρίσιμη για την τοπική επιχειρηματικότητα περίοδο. Το πλωτό καφέ-εστιατόριο εμφανίζεται στο ελληνικό νηολόγιο με πλοιοκτήτρια εταιρεία την ¨Πλωτή πολιτεία ανώνυμη εταιρεία εκμετάλλευσης πλοίων και πλωτών ναυπηγημάτων» , η οποία έχει έδρα  τον Πειραιά.

Από καφέ και φαγητό μέχρι συνεστιάσεις πάνω στη θάλασσα

Η πλωτή επιχείρηση διασκέδασης που φέρει την εμπορική ονομασία ¨ΦΑΝ¨(ελληνική απόδοση της αγγλικής λέξης διασκέδαση) είναι ρυμουλκούμενη. Πρόκειται για πλωτό μήκους 32 μέτρων και πλάτους 30 μέτρων. Η χωρητικότητα του ξεπερνά τους 1330 καθαρούς χώρους, ενώ είναι κατασκευασμένο από χάλυβα. Σύμφωνα με τις δυνατότητες της επιχείρησης θα μπορεί να εξυπηρετεί σε καφέ και εστιατόριο από 400 έως και 550 άτομα-πελάτες. Ενω σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί για την έκδοση πιστοποιητικού πρόληψης ρύπανσης από λύματα ο αριθμός επιβαινόντων επί του πλοίου(πελάτες-προσωπικό) φθάνει τους 700!

Πρόκειται δηλαδή για ένα από τα μεγάλα -για τα δεδομένα του Ηρακλείου- καταστήματα που αναφέρονται στη διασκέδαση και στην εστίαση. Μάλιστα η χωρητικότητα του πλωτού δίνει τη δυνατότητα για να φιλοξενηθούν και συνεστιάσεις γεγονός που θα προσθέσει μια ακόμη επιχείρηση στον τομέα αυτό για την πόλη του Ηρακλείου, όπου ήδη ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα σκληρός και το μερίδιο της αγοράς κατακερματίζεται.

Οι φουρτούνες στο Βόλο και το αγκυροβόλιο στο Ηράκλειο

Το 2006 η ίδια πλωτή επιχείρηση εξασφάλισε την άδεια εγκατάστασης μέσα στο Λιμάνι του Βόλου. Τότε η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Βόλου είχε εγκρίνει τη παραχώρηση της χρήσης θαλάσσιου λιμενικού χώρου έκτασης 600 τ.μ καθώς και πρόσβαση  από το μόλο του Λιμένα. Η σύμβαση παραχώρησης ήταν για τρία χρόνια και το οικονομικό αντάλλαγμα ανερχόταν στις 100.000 ευρώ. Δηλαδή η επιχείρηση με λιγότερο από 3000 ευρώ μηνιαίως  κατάφερε να μπει στην αγορά της διασκέδασης στη πόλη κατακτώντας από το πουθενά ένα πραγματικά επιχειρηματικό «φιλέτο» που θα ζήλευαν πολλοί και κυρίως θα αναγκάζονταν να επενδύσουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να το εξασφαλίσουν.

Κι’όλα αυτά με ελεύθερη διαπραγμάτευση και χωρίς διαγωνιστική διαδικασία. Με τον ίδιο ακριβώς -σύννομο σε κάθε περίπτωση -τρόπο  επιχειρεί και τώρα να ρίξει αγκυροβόλιο στο Λιμάνι του Ηρακλείου. Ωστόσο στο Βόλο το μεγαλόπνοο σχέδιο ματαιώθηκε. Οι αντιδράσεις από τους τοπικούς φορείς ήταν κάτι παραπάνω από οργισμένες, υποστηρίζοντας ότι δέχονται πλήγμα οι τοπικές επιχειρήσεις και μάλιστα με αθέμιτο τρόπο. Έτσι υπό το βάρος των αντιδράσεων η πλωτή επιχείρηση σάλπαρε και πάλι για τον Πειραιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook