Ζωή Κωνσταντοπούλου: Τον έλεγχο του λογιστικού χρέους δρομολογεί η Βουλή

ζωή-κωνσταντοπούλου-τον-έλεγχο-του-λο-217175

zwh«Έχουμε δρομολογήσει πρωτοβουλίες για λογιστικό έλεγχο του χρέους» ανέφερε σε εκδήλωση στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής, θα διεκδικήσει για τον ελληνικό λαό «αξιοπρέπεια, δημοκρατία και δικαιοσύνη», προσβλέποντας στη στενή συνεργασία του ελληνικού κοινοβουλίου με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο «και στην επανάκτηση των ευρωπαϊκών αξιών και αρχών, από τις οποίες διολισθαίνει» .

Στην ίδια εκδήλωση ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χουντής εξέφρασε την προσδοκία να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές «γρήγορα και με καλό αποτέλεσμα», ενώ συμπλήρωσε ότι η νέα κυβέρνηση προβάλλει τις διεκδικήσεις της ως ισότιμο μέλος, χωρίς την πρόθεση να ρίξει το βάρος στους ευρωπαίους φορολογούμενους και με επίγνωση της κρισιμότητας της στιγμής».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης είπε από την πλευρά του ότι η χώρα ζει κρίσιμες ώρες ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup, αλλά δήλωσε αισιόδοξος ότι «η ΕΕ η οποία στηρίζεται στους έντιμους συμβιβασμούς θα βρει μια αμοιβαία αποδεκτή λύση και θα γεφυρώσει ακόμη μια φορά τις διαφορές».

Η πρώην υπουργός και ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαριέτα Γιαννάκου εξέφρασε επίσης την προσδοκία της να εξευρεθεί «ένας έντιμος συμβιβασμός και η καλύτερη λύση για τον ελληνικό λαό, έτσι ώστε να μην επιμηκυνθεί η λιτότητα, να υπάρξει ευημερία και ανάπτυξη».

Για «άμεση προσχώρηση της νέας κυβέρνησης στον ρεαλισμό» μίλησε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μ. Σπυράκη, η οποία πρόσθεσε ότι «αυτό μας δίνει τη δυνατότητα συνεργασίας για τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», για να απαντήσει ο κ. Παπαδημούλης: «υπάρχει ο ρεαλισμός της διαπραγμάτευσης και ο ρεαλισμός της προσχώρησης».

Ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Λ. Αντωνακόπουλος ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν δύο ημερίδες στην Άρτα και τα Ιωάννινα για το ΕΣΠΑ, για την προώθηση της απασχόλησης και της ανάπτυξης στην περιφέρεια.

Πηγή: star.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook