Ζημίες και όχι κέρδη από τον «Αγροτικό Αύγουστο» στο Μόναχο | Χάος και ανοργανωσιά καταγγέλλουν οι εκθέτες

ζημίες-και-όχι-κέρδη-από-τον-αγροτικό-82075

monaxo agrotikos agoustosΑπίστευτο χάος και πλήρη ανοργανωσιά καταγγέλλουν οι εκθέτες που αποφάσισαν να πάνε μέχρι το Μόναχο, για να εκθέσουν τα προϊόντα τους στα πλαίσια του Αγροτικού Αυγούστου.

Η κατάσταση που αντιμετώπισαν στο Μόναχο, αλλά και οι συνθήκες που επικρατούσαν αξίζει να σημειωθεί ότι ανάγκασαν επιχειρηματίες ακόμα και να εγκαταλείψουν την έκθεση από την πρώτη κιόλας ημέρα.

Μάλιστα, έκθετες λένε, ότι ευτυχώς που η συμμετοχή του κόσμου στην έκθεση ήταν ανύπαρκτη, γιατί οι συνθήκες ήταν απαράδεκτες.

Ο κ. Φραγκιαδάκης, ιδιοκτήτης της επιχείρησης eliva είπε στο zarpa.gr πως ο εκθεσιακός χώρος ήταν ένας χώρος που φιλοξενούσε διάφορες εκδηλώσεις τύπου χοροεσπερίδας.

«Ο φωτισμός ήταν ελλιπείς, η ζέστη απίστευτη, και ανύπαρκτη η υποδομή για να μεταφερθούν τα εμπορεύματα μας.»

Σημειώνεται πως όταν μεταφέρθηκαν τα παράπονα στους υπευθύνους του δήμου Χανίων, η απάντηση ήταν πως η ευθύνη ανήκει στον αντίστοιχο δήμο Μονάχου.

Στην επιχείρηση πάντως του κ Φραγκιαδάκη η ιστορία του Μονάχου προκάλεσε μόνο ζημιές.

Χαρακτηριστικά ήταν τα όσα δήλωσε στο SUPER FM 89.6 ο κ. Χάρης Βολικάκης, ο οποίος διαθέτει επιχείρηση με παραδοσιακά προϊόντα ζύμης.

Ο κ. Βολικάκης τόνισε ότι «εμείς γνωρίζαμε ότι θα φιλοξενούμασταν σε ένα εκθεσιακό κέντρο. Όμως εκθεσιακό κέντρο εκεί που μας πήγαν δεν υπήρχε. Εγώ θα το περιέγραφα σαν ένα τσίρκο, με τραπέζια.»

Δεν υπήρχε καν ρεύμα, προκειμένου να διατηρηθούν τα ευπαθή προϊόντα, σημειώνει ο Χανιώτης επιχειρηματίας, τονίζοντας παράλληλα πως η όλη κατάσταση ανάγκασε τον ίδιο να αποχωρήσει , από την πρώτη κιόλας ημέρα.

Επίσης ο κ. Βολικάκης είπε πως ενώ υποτίθεται ότι υπήρχε ένας προγραμματισμός σύμφωνα με τον οποίο η έκθεση θα λειτουργούσε από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, στον ίδιο χώρο είχε προγραμματισθεί και μια προεκλογική ομιλία, με αποτέλεσμα  οι εκθετες να περιμένουν να τελειώσει η εκδήλωση και μετά να μπουν.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως χθες που ο κ. Βολικάκης είχε επαφή με εκπροσώπους του δήμου Χανίων όπως είπε στον SUPER FM, και προκειμένου να αποζημιωθεί, από την πλευρά των διοργανωτών, του είπαν αντί για αποζημίωση να μην πληρώσει τίποτα για τη συμμετοχή του στην έκθεση του Αγροτικού Αυγούστου στα Χανιά και στην Αθήνα.

Σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Βολικάκης θα περιμένει να πάρει την αποζημίωση του μετά από δύο μήνες τουλάχιστον.

Τις ευθύνες στους τοπικούς παράγοντες του Μονάχου, ρίχνουν, για την αποτυχία της έκθεσης του Αγροτικού Αυγούστου στην Γερμανική πόλη ο κ. Παναγιωτάκης, ιδιόκτητης της επιχείρησης Κατά Μάρκον, και ο κ. Κωστάκης, ιδιοκτήτης επιχείρησης με τυροκομικά προϊόντα.

Μάλιστα σημειώνουν πως η αναμενόμενη βοήθεια από τους Έλληνες του Μονάχου δεν ήταν η αναμενόμενη,  και παράλληλα τονίζουν ότι τα όσα συνέβησαν στην έκθεση είναι στο πλαίσιο του επιχειρηματικού ρίσκου.

Αν. Γερ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook