Ζεστό χρήμα στην ΔΕΥΑ Χανίων από το Υπουργείο για την υδροδότηση

ζεστό-χρήμα-στην-δευα-χανίων-από-το-υπο-384378

Χρηματοδότηση ύψους 2,6 εκατομμύρια ευρώ προς την ΔΕΥΑΧ ενέκρινε το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στο πλαίσιο της Δράσης «Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης και περιορισμός διαρροών».

Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χανίων θα λάβει χρηματοδότηση για «ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΣΕ ΝΕΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ, ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ (SCADA) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ» με το ύψος της δημόσιας δαπάνης να ανέρχεται σε 2.647.158,05 ευρώ.

Στρατηγικός στόχος του προγράμματος του ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) του ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι η διασφάλιση της ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων της χώρας καθώς και η βελτίωση της ποιότητας και της επάρκειας των αποθεμάτων με ταυτόχρονη μείωση των διαρροών.

Μάλιστα όπως εξετάστηκε βάσει βαθμολογίας διαμέσου αξιολόγησης και της εξέτασης των ενστάσεων για την Δράση, επιλέχθηκαν 71 Δήμοι από όλη την Ελλάδα για να διατεθούν τα ποσά για τη πραγμάτωση του προγράμματος στις κατά τόπους ΔΕΥΑ.

Πρόσφατα, ο  Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ενέκρινε την αύξηση της χρηματοδότησης του προγράμματος κατά 58 εκατ. ευρώ.

Με την αύξηση αυτή, η συνολική χρηματοδότηση του προγράμματος ανήλθε στα 88.6 εκατ. ευρώ και ικανοποιεί το σύνολο των ώριμων προτάσεων οι οποίες κατατέθηκαν από Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης και ΟΤΑ Α’ βαθμού.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook