Εύκολη τάρτα σοκολάτας του Άκη Πετρετζίκη

εύκολη-τάρτα-σοκολάτας-του-άκη-πετρετ-610264

Χρόνος Εκτέλεσης 20′

Χρόνος Αναμονής 3 ώρες

Χρόνος Ψησίματος 30′

Μερίδες 8-10

Βαθμός Δυσκολίας  1

Υλικά

Για τη βάση

8 φύλλα κρούστας

50 γρ. βούτυρο λιωμένο

30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για τη γέμιση

3 αυγά μεσαία

150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

2 κ.σ. νερό

200 γρ. κουβερτούρα

160 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα αλάτι

250 γρ. σαντιγί

Για το σερβίρισμα

250 γρ. σαντιγί

καραμελωμένα φουντούκια

φύλλα δυόσμου

Διαδικασία

Για τη βάση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα. Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας τα 8 φύλλα κρούστας και τα υπόλοιπα τα αποθηκεύουμε.

Βουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 26 εκ. Απλώνουμε στη φόρμα το ένα φύλλο κρούστας φροντίζοντας να προεξέχει περιμετρικά. Πασπαλίζουμε με βούτυρο και ζάχαρη. Απλώνουμε το δεύτερο φύλλο σταυρωτά και πασπαλίζουμε με βούτυρο και ζάχαρη. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα. Πασπαλίζουμε το τελευταίο φύλλο με βούτυρο και ζάχαρη.

Τυλίγουμε το μέρος των φύλλων που προεξέχουν προς τα μέσα. Τοποθετούμε μία λαδόκολλα πάνω στα φύλλα και ψήνουμε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε επιπλέον 10 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη γέμιση

Τοποθετούμε στη φωτιά μία κατσαρόλα με νερό να σιγοβράζει.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το νερό και τοποθετούμε πάνω από την κατσαρόλα δημιουργώντας μπεν μαρί. Ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την κουβερτούρα πασμένη σε κομμάτια, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ -2 λεπτά στα 800 Watt.

Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια και το ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και κρυώσει το μείγμα μας.

Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί στο υπόλοιπο μείγμα.

Για τη σύνθεση

Αδειάζουμε όλη τη γέμιση πάνω στα φύλλα. Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή αφήνουμε 2-3ώρες σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσει και να πήξει η γέμιση.

Ξεφορμάρουμε και απλώνουμε με ένα κουτάλι τη σαντιγί. Σερβίρουμε με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και φύλλα δυόσμου.

akispetretzikis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook