Ευτυχώς η νύφη καθυστέρησε κι απέτρεψε μια τραγωδία

ευτυχώς-η-νύφη-καθυστέρησε-κι-απέτρεψ-425225

Οι νύφες είναι παράδοση να στήνουν τον γαμπρό στην εκκλησία, κι ευτυχώς μια κοπέλα που παντρευόταν το Σάββατο στη Λέρο κράτησε το έθιμο, και απέφυγε το ενδεχόμενο η πιο σημαντική στιγμή της ζωής της να κατέληγε σε τραγωδία.

Λίγο πριν ξεκινήσει η τελετή κι ενώ ο γαμπρός και οι 200 περίπου καλεσμένοι περίμεναν τη νύφη στο προαύλιο της εκκλησίας, τμήμα της οροφής της κατέρρευσε. Κατά το συμβάν τραυματίστηκε ελαφρά μία γυναίκα που μεταφέρθηκε για παροχή πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο του νησιού.

«Ευτυχώς που καθυστέρησε η νύφη διότι αλλιώς θα είχαμε τραγωδία», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλλιας, επισημαίνοντας, ότι την ώρα της κατάρρευσης βρίσκονταν στην αυλή της εκκλησίας περίπου 200 προσκεκλημένοι, οι οποίοι αν ήταν μέσα θα υπήρχαν θύματα. Ο γάμος τελικά έγινε στο προαύλιο της εκκλησίας με καθυστέρηση αρκετής ώρας.

Σύμφωνα με όσα είπε στο protothema.gr η νύφη, μόλις ο γαμπρός πάτησε το πόδι του μέσα στην εκκλησία άρχισε να πέφτει ένα μεγάλο τμήμα από το ταβάνι προκαλώντας τον τρόμο στους καλεσμένους και στον παπά που ήταν μέσα στο Ιερό.

«Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα στο γάμο μου» λέει η Μαρία Δράκου και προσθέτει ότι: «η Εκκλησία είχεσοβαρό πρόβλημα και δεν μας είχαν πει τίποτα. Μόλις πάτησε το πόδι του ο άνδρας μου αμέσως άρχισε να πέφτει μέρος από το ταβάνι, μαζί με μεγάλα κομμάτια ψευδοροφής, μπογιά και σοβάδες. Όλα κατέρρευσαν πέφτοντας πάνω στο σημείο που θα γινόταν το μυστήριο».

Από τα μπάζα τραυματίστηκε η γιαγιά του γαμπρού η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου της παρασχέθηκαν  οι πρώτες βοηθειες, ενώ έκανε και τέσσερα ράμματα στο κεφάλι.

«Οι καλεσμένοι πανικοβλήθηκαν και όσοι ήταν μέσα βγήκαν έξω τρέχοντας με τις σκόνες και σοβάδες πάνω στα κεφάλια και τα ρούχα τους. Μερικοί έφυγαν, αλλά οι περισσότεροι έμειναν και μας βοήθησαν ώστε να γίνει η γαμήλια τελετή στον προάυλιο χώρο της εκκλησίας. Εγώ πάντως που δεν βρισκόμουν εκεί ακόμη ενημερώθηκα για το συμβάν αλλά μου είπαν να μην ανησυχώ και να έρθω χαμογελαστή σα να μη συνέβη κάτι» λέει η νύφη.  Μάλιστα ο παπάς βοήθησε καθαρίζοντας τα ποτήρια, που είχαν σοβάδες και σκόνη  από τα οποία αργότερα οι νεόνυμφοι θα έπιναν το κρασί.

Από τα μπάζα της οροφής δεν γλίτωσε ούτε το Ευαγγέλιο όπου έσπασε η σιδερένια θήκη μέσα στην οποία τοποθετείται το ιερό βιβλίο.

Πολλοί από τους καλεσμένους αναρωτιόντουσαν αργότερα  εάν ο γαμπρός είναι τόσο …γουρλής ξεσπώντας σε γέλια γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο ούτε από το γαμπρό που και αυτός αργότερα στο γαμήλιο γλέντι γελούσε με την παραολίγο ατυχία του.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook