Ευρωβουλευτής δεν γεννιέσαι, γίνεσαι ακόμη κι αν είσαι… του δημοτικού!

ευρωβουλευτής-δεν-γεννιέσαι-γίνεσαι-147042

ResizerΤην ερχόμενη Κυριακή αποφασίζουμε ποιους ανθρώπους θα στείλουμε στο ευρωκοινοβούλιο προκειμένου να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα … (άνεργα) παιδιά μας (25.000.000 άνθρωποι χωρίς δουλειά)!

Οι λίστες των κομμάτων είναι φουλ… Celebrities, ηθοποιοί, τραγουδιστές, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, πολιτικοί, απόφοιτοι δημοτικού και γυμνασίου διεκδικούν ένα έδρανο στην ευρωβουλή και γιατί όχι αφού ο μισθός είναι παχυλός, ενώ στα απαραίτητα προσόντα που ζητούνται δεν είναι καν η γνώση μιας ξένης γλώσσας, όπως για παράδειγμα τα Αγγλικά!!!!

Καλά διαβάσατε! Την στιγμή που για να προσληφθεί ένας «γραφιάς» στο ευρωκοινοβούλιο τον «περνούν από κόσκινο», ζητώντας του (overqualified) βιογραφικό με προϋπηρεσίες, συστάσεις και τουλάχιστον δύο ξένες γλώσσες και παιδεύοντας τον με εξετάσεις και συνεντεύξεις που διαρκούν έως και ένα χρόνο, οι «εκλεκτοί» των λαών, όπως επιβεβαίωσε στο star.gr υπάλληλος του ευρωκοινοβουλίου, μπαίνουν θεωρητικά ακόμη και αν είναι «ντουβάρια», αρκεί να έχουν μαζέψει τα απαραίτητα….. ψηφαλάκια!

Το star.gr «μπήκε» στο ευρωκοινοβούλιο, έκανε μια μίνι έρευνα και συγκέντρωσε τα προσόντα που πρέπει να έχει κανείς για να γίνει ευρωβουλευτής.

Περίπου 200.000-250.000 ψήφοι με το νέο καθεστώς της σταυροδοσίας είναι αρκετοί για να σε βάλουν στην ευρωβουλή όσο «φτωχό» και να είναι το βιογραφικό! Σε αντίθεση με άλλες θέσεις, εδώ τυπικά:

  • δεν απαιτούνται πτυχία, ντοκτορά και Μεταπτυχιακά!
  • δεν χρειάζεται να ξέρεις ξένες γλώσσες!
  • δεν τους ενδιαφέρει η προϋπηρεσία και τα ένσημα σου!
  • δεν χρειάζεται να έχεις κάνει σεμινάρια!
  • δεν απαιτούνται βασικές γνώσεις υπολογιστή

Και μπορεί στις περισσότερες (κοινές θνητές) δουλειές η ταχύτητα, η αποδοτικότητα και οι στόχοι να δίνουν τα bonus και τις προαγωγές, ωστόσο στο ευρωκοινοβούλιο ο χαρακτήρας, οι δημόσιες σχέσεις και οι συμμαχίες με τις δυνατές πολιτικές ομάδες βοηθούν στην προάσπιση και την θέσπιση τελικά συγκεκριμένων πολιτικών .

Όπως τόνισε άλλωστε και η επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη στην Deutsche Welle «Ο καλός ευρωβουλευτής, για να είναι αποτελεσματικός, πρέπει να έχει υπομονή, επιμονή και στοχοπροσήλωση».

Ένας καλός ευρωβουλευτής, σύμφωνα με τον απερχόμενο ευρωβουλευτή των Γερμανών Φιλελευθέρων Γ.Χατζημαρκάκη πρέπει επίσης να έχει μία επαφή με τους πολίτες.

Τα καθήκοντα των ευρωβουλευτών

Ποιες όμως θα είναι οι αρμοδιότητες των 751 βουλευτών που θα εκπροσωπήσουν περισσότερους από 500 εκατομμύρια πολίτες σε 28 κράτη μέλη για τα επόμενα πέντε χρόνια;

  • η διαμόρφωση νόμων που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή των πολιτών της Ευρώπης
  • ο καθορισμός του ετήσιου προϋπολογισμού της ΕΕ.
  • ο έλεγχος και η εποπτεία επί των υπόλοιπων θεσμικών οργάνων της ΕΕ

Οι βουλευτές θα μοιράζουν τον χρόνο τους ανάμεσα στην εκλογική περιφέρειά τους, στο Στρασβούργο, όπου θα διεξαχθούν 12 σύνοδοι της ολομέλειας κάθε έτος, και στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχουν σε πρόσθετες συνόδους, καθώς και σε συνεδριάσεις των επιτροπών και των πολιτικών ομάδων τους.

Οι ευρωβουλευτές πρέπει επίσης να υπακούουν στον Κώδικα Δεοντολογίας και να ενεργούν αποκλειστικά και μόνο προς το δημόσιο συμφέρον και να ασκούν το έργο τους με ανιδιοτέλεια, ακεραιότητα, ανοικτό πνεύμα, επιμέλεια, εντιμότητα, αίσθημα ευθύνης και σεβασμό προς την υπόληψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Κώδικας δεοντολογίας υποχρεώνει επίσης τους βουλευτές να υποβάλλουν λεπτομερή δήλωση των οικονομικών τους συμφερόντων, να δηλώνουν τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τρίτους όπως επίσης και αν τα έξοδα των ταξιδιών ή της διαμονής τους καλύπτονται από τρίτους. Οι βουλευτές οφείλουν επίσης να δηλώνουν τα δώρα που έλαβαν κατά την εκπροσώπηση του Κοινοβουλίου με την επίσημη ιδιότητά τους. (Όλα τα παραπάνω καταγράφονται σε ειδικά μητρώα)

Όποιος αγνοήσει τον Κώδικα, μπορεί να «τιμωρηθεί» από τον πρόεδρο της ευρωβουλής και να «γίνει βούκινο» σε όλους τους συναδέλφους του αλλά και σε όλη την Ευρώπη, αφού η κύρωση από τον πρόεδρο δημοσιεύεται σε ευδιάκριτο σημείο της ιστοσελίδας του Κοινοβουλίου κατά την υπόλοιπη κοινοβουλευτική περίοδο.

Λιτότητα εκτός, χλιδή εντός Ευρωκοινοβουλίου

Στην Ελλάδα για να πάρει κανείς τις μηνιαίες αποδοχές του ευρωβουλευτή πρέπει στην κυριολεξία να κάνει…. παπάδες, αφού ο μηνιαίος μισθός των βουλευτών, χωρίς τον φόρο, ανέρχεται, σύμφωνα με το ενιαίο καθεστώς, το 2014, σε 8.020,53 €.

Ο μισθός προέρχεται από τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου και υπόκειται σε κοινοτικό φόρο και εισφορά για την ασφάλεια ατυχήματος, μετά τα οποία φθάνει στα 6.250,37 €.

Τα κράτη μέλη μπορούν επίσης να υποβάλλουν το μισθό σε εθνικούς φόρους.

Συντάξεις

Ποιος ΟΓΑ και ποιο….. ΙΚΑ, στο ευρωκοινοβούλιο είναι η γλύκα!

Αν έχεις περάσει από τα έδρανα του κοινοβουλίου δεν χρειάζεται να μετράς και να αγοράζεις ένσημα, ούτε να περιμένεις πότε και αν θα φτάσεις τα 67, αρκεί να έχεις πατήσει τα 63!

Η σύνταξη θα ανέρχεται στο 3,5% επί του μισθού για κάθε πλήρες έτος άσκησης της εντολής και δεν υπερβαίνει το 70% συνολικά, δηλαδή περίπου 4300 ευρώ με βάση τα σημερινά δεδομένα!

Καθόλου άσχημα αν αναλογιστεί κανείς πως η μέση σύνταξη στην Ελλάδα είναι γύρω στα 940 ευρώ!

Το κόστος αυτών των συντάξεων καλύπτεται και αυτό από τον προϋπολογισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Παράλληλα, οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λαμβάνουν αποζημιώσεις για την κάλυψη εξόδων που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων.

Για να μην σας κουράζουμε οι ευρωβουλευτές τρώνε, πίνουν, κοιμούνται, ταξιδεύουν και διατηρούν γραφεία χωρίς να ξοδεύουν φράγκο από την τσέπη τους, αρκεί να μην απουσιάζουν αδικαιολόγητα! Φανταστείτε πως μόνο για σίτιση,στέγαση και άλλες συναφείς δαπάνες το κοινοβούλιο τους δίνει 300 ευρώ την ημέρα, παρέχοντας τους επιπλέον extra χρήματα κάθε φορά που πραγματοποιείται Ολομέλεια στο Στρασβούργο!

Ταυτόχρονα, η διοίκηση του Κοινοβουλίου παραχωρεί απευθείας διαπιστευμένους «βοηθούς –τζιμάνια», ενώ τους δίνει την δυνατότητα να προσλάβουν τρία άτομα της επιλογής τους τα οποία θα παίρνουν τουλάχιστον 1800 ευρώ έκαστος!

Μετά από όλα αυτά, μήπως να το ξανασκεφτείτε για την ευρωβουλή; Μέχρι το 2019 που θα ξαναγίνουν ευρωεκλογές, έχετε χρόνο!

Για την ώρα, αυτό που προέχει είναι να στείλουμε με την ψήφο μας άξιους ανθρώπους που θα μπορούν με τις γνώσεις, τις ικανότητες και κυρίως τις διασυνδέσεις τους να κάνουν κάτι ουσιαστικό για την πατρίδα!

Πηγή: star

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook