ΕΥΔΑΠ: Άρχισαν οι αιτήσεις για το έκτακτο ειδικό τιμολόγιο

ευδαπ-άρχισαν-οι-αιτήσεις-για-το-έκτακ-329198

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους δικαιούχους του προγράμματος αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης για το έκτακτο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΕΥΔΑΠ στο eydap.gr ώστε να τους χορηγηθεί δωρεάν ποσότητες νερού ανά μήνα. Δείτε που θα κάνετε αίτηση στην ΕΥΔΑΠ.

Περίπου 58.000 οικογένειες θα ωφεληθούν από την χορήγηση δωρεάν νερού από την ΕΥΔΑΠ σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά η Διοίκηση της εταιρείας Ύδρευσης.

Συγκεκριμένα έγινε γνωστό ότι 115.000 μεμονωμένα άτομα δικαιούχοι σε οποιοδήποτε πρόγραμμα για την αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης (Επίδομα ενοικίου, Κάρτα Αλληλεγγύης, Δωρεάν Ρεύμα) ενώ οι αιτήσεις θα γίνουν από την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στην ιστοσελίδα της ΕΥΔΑΠ.

Υπολογίζεται ότι το πρόγραμμα θα ωφελήσει περίπου 115.000 άτομα. Όπως διευκρινίστηκε, δικαιούχοι της παροχής είναι, εκτός από τους πολίτες που πήραν έγκριση για το πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά και όσοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις αλλά δεν ωφελήθηκαν, λόγω προτεραιότητας και αφού τα κονδύλια ήταν περιορισμένα.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, προβλέπεται η δωρεάν παροχή συνολικά 6 κυβικών μέτρων νερού το τρίμηνο σε κάθε οικογένεια με δύο μέλη για ένα χρόνο. Έτσι, οι τετραμελείς οικογένειες θα λαμβάνουν συνολικά 12 κυβικά μέτρα νερό το τρίμηνο. Με αυτόν τον τρόπο, όπως τόνισε ο Κ. Παπαδόπουλος, καλύπτονται όλες οι βασικές καταναλώσεις (πόση, μαγείρεμα, προσωπική καθαριότητα), δηλαδή το κόστος της πρώτης κλίμακας του τιμολογίου της EΥΔΑΠ. Το κόστος του προγράμματος για την εταιρεία ετησίως ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ. Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν ακόμα και άτομα τα οποία φιλοξενούνται από οικογένειες. Σε αυτή την περίπτωση θα γίνεται η ανάλογη έκπτωση στο τιμολόγιο της οικογένειας.

Παράλληλα με τη δυνατότητα για δωρεάν νερό θα δοθεί η δυνατότητα για ρυθμίσεις παλαιότερων οφειλών. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας ύδρευσης, ένας στους τρεις καταναλωτές είναι οφειλέτης. Δηλαδή οι οφειλέτες φτάνουν περίπου τις 700.000 και χρωστούν συνολικά 100-120 εκατ. ευρώ στην ΕΥΔΑΠ, χωρίς τις προσαυξήσεις που επίσης ανέρχονται σε κάποια εκατομμύρια ευρώ.

Οι αιτήσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τη Δευτέρα, μέσω της ιστοσελίδας της ΕΥΔΑΠ (http://www.eydap.gr/). Οι δικαιούχοι που χρειάζονται νέα παροχή θα πρέπει να απευθύνονται στα περιφερειακά καταστήματα της εταιρείας.

Πηγή : newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook