Ετοιμάζεται «πρόταση γάμου» από το ΠΑΣΟΚ στο Ποτάμι

ετοιμάζεται-πρόταση-γάμου-από-το-πα-340109

Προτάσεις για να ξεκινήσει ο διάλογος ανάμεσα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, αναζητούν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, βασισμένοι στις αποφάσεις του Συνεδρίου του Ποταμιού, αλλά και στην πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη περί «Κοινοβουλίου του Κέντρου».

Στη χθεσινή άτυπη συνεδρίαση του Συντονιστικού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μεταξύ των προτάσεων που κατατέθηκαν ήταν να προταθεί στο Ποτάμι συγκεκριμένη ατζέντα θεμάτων με μεταρρυθμιστική προοπτική καθώς και να συζητηθεί η δυνατότητα της ενοποίησης των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των δύο πλευρών.

Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο ευοδωθεί θα πρόκειται για την τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη στη Βουλή.

Επίσης, παρά τις αντιρρήσεις στελεχών της Συμπαράταξης, εκτιμήθηκε ότι δεν μπορεί να τεθεί ως προϋπόθεση η μη συμμετοχή στο διάλογο της «Δράσης», η οποία συνεργάζεται με το Ποτάμι καθώς η συμμετοχή εκπροσώπου της αφορά αποκλειστικά το Ποτάμι.

Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν αποκλείουν οι συζητήσεις να οδηγήσουν σε εκλογική σύμπραξη καθώς οι πολιτικές εξελίξεις είναι απρόβλεπτες.

Τα ζητήματα της περαιτέρω πορείας του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πρόκειται να τεθούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που είναι προγραμματισμένη να συνεδριάσει την Κυριακή, ενώ η τελική πρόταση που θα κάνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη προς το Ποτάμι θα διαμορφωθεί την επόμενη εβδομάδα. theodorakis_fofi

altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook