ΕΣΠΑ: Οι προϋποθέσεις για να γράψετε το παιδί σας σε παιδικό σταθμό

εσπα-οι-προϋποθέσεις-για-να-γράψετε-το-28675

Ανακοινώθηκαν οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί μία μητέρα για να εγγράψει το παιδί της σε παιδικό σταθμό, αλλά οι αιτήσεις δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα ούτε έχει γνωστοποιηθεί πότε θα ξεκινήσουν.

paidikos2

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι άνδρες σε περίπτωση που έχουν με δικαστική απόφαση την επιμέλεια των παιδιών τους.

Με προκήρυξη της η ΕΕΤΑΑ καλεί τις Γυναίκες, που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών ή μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με Αναπηρία, και επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε Δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας, ώστε να διευκολυνθούν να εναρμονίσουν τους απαιτητικούς και αντικρουόμενους ρόλους τους μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Οι μητέρες που θα ενταχθούν στη εν λόγω πράξη, θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

  •  να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα
  • να συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ: Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας, Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας – Stage, Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης) ή
  • να είναι άνεργες, οι οποίες διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. ή
  • να είναι άνεργες και να λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες προ της δημοσίευσης της παρούσας Πρόσκλησης.

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΩΝ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. (α ‘και β’ βαθμού).

Όπου ανακύπτει ερώτημα για την υπαγωγή των υπαλλήλων σ’ αυτές τις κατηγορίες, απαιτείται η σχετική βεβαίωση του εργοδότη για την νομική υπόσταση του φορέα του, εφόσον αυτός δεν αναγράφεται στο Μητρώο Υπηρεσιών και Φορέων της Ελληνικής Διοίκησης.

Σημειώνεται ότι από το σύνολο των ανωτέρω  προϋποθέσεων εξαιρούνται οι υποψήφιες μητέρες με παιδιά ΑΜΕΑ, οι οποίες έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης για τα ΑΜΕΑ τέκνα τους ανεξαρτήτως εργασιακής, κοινωνικοοικονομικής ή άλλης κατάστασης αλλά μόνο σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), καθώς και στα Τμήματα ΑΜΕΑ των Βρεφονηπιακών Σταθμών Ολοκληρωμένης Φροντίδας.

Η πράξη υλοποιείται μέσα από κύκλο Πρόσκλησης ετήσιας διάρκειας, που αντιστοιχεί σε ένα σχολικό έτος διάρκειας 11 μηνών και θα υλοποιηθεί μέχρι την 31/08/2014. Ο συνολικός προϋπολογισμός χρηματοδοτείται κατά 100% από δημόσιους πόρους και ανέρχεται στα 150.000.000,00 € συμπεριλαμβανομένου και του επιλέξιμου ΦΠΑ.

Oι αιτήσεις δεν έχουν ξεκινήσει και δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα ξεκινήσουν

 

One thought on “ΕΣΠΑ: Οι προϋποθέσεις για να γράψετε το παιδί σας σε παιδικό σταθμό

  1. Για την αποκατάσταση της αλήθειας όσον αφορά τον παράνομο βρεφονηπιακό σταθμό στο υπόγειο του ενοριακού κέντρου της ευαγγελιστρίας Χαλέπας, έχω να δηλώσω τα εξής: Ενορίτες της Ευαγγελιστρίας και μέλη της συνέλευσης Χαλέπας (εκπροσωπώντας την συνέλευση) ανησυχώντας για την ασφάλεια των παιδιών, απευθύνθηκαν στην πολεοδομία Χανίων με το ερώτημα κατά πόσο είναι ασφαλής ο χώρος του υπογείου ύστερα και από τις τελευταίες παρεμβάσεις στο μπετόν….
    Επίσης απευθύνθηκαν στην υπηρεσία ελέγχου και αδειοδοτήσεων παιδικών σταθμών του Δήμου Χανίων, με το ερώτημα αν έχουν προσκομιστεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για την λειτουργία του εν λόγω βρεφονηπιακού…. Η συγκεκριμένη υπηρεσία με το υπ’ αριθμό 89220/8-11-12 έγγραφο της, ενημερώνει ότι δεν έχουν προσκομιστεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Άρα δεν ισχύει ότι χάθηκε ο φάκελος, γιατί απλούστατα δεν μπορούσε να φτιαχτεί φάκελος με νόμιμα παραστατικά.
    Η ναοδομία δεν έχει καμία αρμοδιότητα γιατί εδώ και χρόνια με νόμο, οι αρμοδιότητές της έχουν ενσωματωθεί στην πολεοδομία, η οποία και αυτή ήταν καταπέλτης ….. Ύστερα από έρευνα πολλών μηνών με το υπ’ αριθμό 4338/526/5-2-13, ενημερώνει ότι είναι αυθαίρετο όλο το κτίσμα του ενοριακού,(στο χτίσιμο του οποίου συνέβαλαν και οι ενορίτες με τον οβολό τους και δεν είναι «κτήριο σας»), ενώ γίνεται λόγος (από την πολεοδομία) και για τον υπόγειο χώρο του σταθμού….
    Τίθεται το ερώτημα λοιπόν πως είναι δυνατόν, να φτιάχτηκε φάκελος και γιατί προχώρησε ο ιερέας σε αναγγελίες προεγγραφών, ζητώντας μάλιστα και αντίτιμο το οποίο ο ίδιος όριζε στα 200 ευρώ και έχουμε άρθρα και έγραφα για καθετί που επικαλούμαστε….
    Αναρωτηθήκαμε γιατί δεν συγκλήθηκε ενοριακή συνέλευση πριν την λήψη της απόφασης για την λειτουργία η όχι του βρεφονηπιακού σταθμού, ώστε να αποφασίσουν οι ίδιοι οι ενορίτες. Αν είχε γίνει αυτό δεν θα σπαταλιόταν τόσα χρήματα σε ένα σταθμό που ήταν ολοφάνερο ότι δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει, όχι τουλάχιστον σε αυτόν τον χώρο….
    Να γνωρίζουν όλοι όσοι, πάνω από το κεφάλι μας παίρνουν αποφάσεις ότι δεν θα αφήσουμε, να γίνουν εκπτώσεις στην ασφάλεια και στην φύλαξη των μικρών παιδιών μόνο και μόνο για επιχορηγήσεις και βραβεία χωρίς υπόσταση…. Όταν μάλιστα κατ’ επανάληψη ο ιερέας έχει αρνηθεί την βοήθειά του σε άπορα άτομα της ενορίας μας.
    Επειδή οι τοπικές κοινωνίες πάντα γνωρίζουν καλύτερα, θα γλιτώνετε κόπο και χρήμα αν τις συμβουλεύεστε … Αυτά προς το παρών για τον παράνομο βρεφονηπιακό σταθμό, αν κρίνουμε απαραίτητο στο μέλλον θα επεκταθούμε και ως προς την διεκδικητική αγωγή τμήματος του ΤΕΙ εκ μέρους της εκκλησίας….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook