Ερντογάν: Στη συνθήκη της Λωζάννης υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες

ερντογάν-στη-συνθήκη-της-λωζάννης-υπά-621899

«Διατυπώσατε κάποιες αλήθειες, ανοιχτά και ξεκάθαρα. Στη Συνθήκη της Λωζάννης υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες, οι οποίες δεν κατανοούνται σωστά», σημείωσε απευθυνόμενος στον Πρ.Παυλόπουλο ο Ταγίπ Ερντογάν, στην επίσημη υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Τούρκος πρόεδρος, πρόσθεσε ότι «αυτή είναι μια συμφωνία, η οποία υπογράφτηκε πριν από 94 χρόνια και όχι μόνο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

«Το θέμα της προστασίας των ομογενών μας στη Θράκη, είναι για εμάς ύψιστης προτεραιότητας», πρόσθεσε ο ίδιος, ο οποίος δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «επιθυμία μου είναι να μην ασχοληθούμε με το άδειο μέρος του ποτηριού, αλλά να κοιτάξουμε το γεμάτο και να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας. Πιστεύω ότι μετά την επίσκεψη αυτή θα κοιτάξουμε μπροστά».

Νωρίτερα κατά την είσοδό του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Τούρκος πρόεδρος είχε θερμή χειραψία με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκος Βούτση, τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.

Τον Τ. Ερντογάν συνόδευε πλειάδα διπλωματών και υπουργών, μεταξύ των οποίων οι υπουργοί Οικονομικών, Ενέργειας, Εξωτερικών, Εσωτερικών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα.

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook